Eugen Doga a concertat la Vaslui, unde i-a fost acordat titlul de „Cetățean de Onoare” (Video și Foto)


După orașele București, Iași, Botoșani, iată că și comunitatea din Vaslui oferă celebrului compozitor Eugen Doga titlul de „Cetățean de Onoare. Decizia a fost luată sîmbătă, 14 august 2021, prin votul unanim al membrilor Consiliului local al mun. Vaslui. La ședință a fost invitat și ilustrul artist al românimii și lumii, născut la 1 martie 1937, în provincia transnistreană a R. Moldova.

Am îndrăznit să vin în faţa dumneavoastră să prezint un om cu adevărat deosebit, pentru că s-a dedicat unei zone de a mulţumi sufletul. Lucrurile materiale se pierd în timp, însă arta, compoziţia rămân veşnice. Pentru noi sunteţi o mare personalitate, opera dumneavoastră va rămâne peste vreme. Momentul de astăzi să vă rămână în suflet ca o dată când aţi pătruns definitiv în inimile vasluienilor”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, citat de AGERPRES de la București.

Potrivit aceleeași surse, în cuvîntul său de mulțumire, Eugen Doga a spus: „Fiecare dintre noi are un traseu al vieţii dăruit de Cel de Sus şi trebuie să îl trecem cu demnitate. Eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu caut curentul care mângâie, care aduce bucurie, fericire, care ne uneşte”.

 

 

 

Evenimentul s-a desfășurat cu cîteva ore înainte de concertul maestrului Eugen Doga, care a avut loc sub cerul liber, în inima orașului Vaslui, acompaniat fiind de prestigioasa Orchestră Simfonică a RadioTeleviziunii de la Chișinău dirijată de compozitorul Gheorghe Mustea, soliști: Ana Maria Donose de la Iași, Vitalie și Cătălin Advahov, Anișoara Bragari-Moroșanu, Dumitru Mîțu, Veaceslav Timofti, Mihai Gandraman, Vitalie Maciunschi de la Chișinău.

Ne-am bucurat mult să auzit pe scena de la Vaslui și piesa instrumentală admirabilă Lamento, dedicată poetului și cineastului Emil Loteanu, pe care maestrul Doga o interpretează mai rar în spectacolele sale…

În cadrul „Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui”, care se desfășoară în perioada 13 – 15 august 2021, au concertat și alți artiști îndrăgiți din R. Moldova: Yan Raiburg, Irina Rimes, Brio Sonores, Lupii & Alex Calancea Band.

Felicitări!

 

Maestrul Eugen Doga a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al mun. Vaslui

 

 

 

Vaslui – Zilele Vasluiului! RECITAL Eugen Doga și Orchestra Națională Simfonică „TeleRadio” din Chișinău!

 

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Flacăra Film 100 români celebri născuţi în Moldova: „Eugen Doga”

Primul turneu Int. Flacăra Film: cu artiştii Eugen Doga şi Vasile Iovu – Canada şi SUA (15-18 august 2015)

 

Filmul artistic „Luceafărul” de Emil Loteanu şi Eugen Doga (1986)

Eugen Doga – LAMENTO, o lucrare magistrală scrisă în amintirea lui Emil Loteanu, prietenul său

VIDEO // Eugen Doga invitat la Vals de Galina Beleaeva, Olenka din filmul lui Emil Loteanu

Compozitorul Eugen Doga despre „Academia Emil Loteanu” (dialog)

Aprecieri // Gheorghe Vodă şi Emil Loteanu despre Eugen Doga

Sofia Rotaru în 1971 – „Oraşul meu” și mărturii de la Eugen Doga despre cîntec şi descoperirea „româncuţei de la Cernăuţi”

 

Emisiunea „Focul din Vatră” cu legendarii Artişti Eugen Doga şi Emil Loteanu (1998, PARTEA I)

Emisiunea „Focul din Vatră” cu Eugen Doga, Emil Loteanu, Svetlana Toma (1998, PARTEA II)

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Realitatea.md și Ziarul „Obiectiv”

Sursa video:  Ziarul „Obiectiv” din Vaslui și Marțian Ciobanu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter