După ce s-au văzut cu saci-n căruţă, tov. „evropeni” din Chişinău fac ca Voronin: pun interdicţie la Prut…


O ştire alarmantă veni săptămâna aceasta peste noi, tristă şi simptomatică pentru ce ne aşteaptă în următorii patru ani… Coincidenţă sau ba, exact în ziua în care, acum 25 de ani, s-a început teroarea contra tinerilor de la Timişoara – 16 decembrie.

Incidentul de la graniţa de pe Prut e o dovadă în plus că la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 am ales (astupându-ne nasul!) şi am mai dat o şansă unor nechemaţi, profitori, românofobi, duplicitari în acţiunile lor politice zise „proeuropene”, dar care, în realitate, sunt la fel de primitiv-comuniste ca şi cele ale lui Vladimir Voronin, care pusese lăcătoiul sovietic pe Prut până la şi după 7 aprilie 2009… Aşa-i când călcatul pe greblă devine sport oligarhic, iar mintea e-o avere mare, care nu se dă chiar tuturor, precum ne aminteşte în cântecul său Mihai Ciobanu. Cert e că cei ce fac ca Voronin, ca Voronin – la 7 aprilie 2009 – vor ajunge!

Ne referim, bineînţeles, la cazul George Simion, lider al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, o asociaţie a tinerilor români de pe ambele maluri ale Prutului, cu adevărat europeni (nu doar proEuropeni!), care pledează sincer şi civilizat pentru idealul reîntregirii Neamului românesc, ideal sfânt pentru care a luptat toată viaţa sa şi Poetul Naţional Mihai Eminescu.

Potrivit portalului de ştiri Moldova.ORG, tânărului unionist George Simion i s-a interzis să intre în Republica Moldova. Despre interdicție, George a aflat în 16 decembrie 2014, în vama Albița-Leușeni, fiind scos din autocarul București-Chișinău.

Mi se înmânează o hârtie pe care scrie: Interzis intrarea în R.M. pentru următoarele motive: şi este bifat punctul (H) este semnalat inadmisibil în sistemele informaţionale automatizate naţionale; Comentarii: Retur. Vameşii se dau de ceasul morţii să găsească o maşină care să mă treacă înapoi „la România”. Unul dintre ei mă întreabă dacă fumez, spun că NU, el îşi aprinde o ţigară şi-mi spune: „Ci, crezi că-i vina noastră? Aşa am primit ordinul, dacă te-ai pus rău cu ăia de sus” şi-mi face un semn discret…”, povesteşte George într-un articol pe blog.

Cine şi pentru ce putea să interzică unui tânăr român să intre în R. Moldova?! De ce Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca nu s-a implicat, să-l auzim/vedem şi noi, în apărarea drepturilor elementare ale unui cetăţean român şi, totodată, european?! Dacă dl Lazurcă şi-a făcut datoria de diplomat şi patriot, de ce nu a informat şi opinia publică? Or, prin tăcerea sa, încurajează în continuare găinăriile unor parveniţi.

În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, să derulăm filmul electoral înapoi şi să urmărim declaraţiile făcute la sfârşitul lunii noiembrie 2014, la o reuniune, de tânărul George Simion, apoi, vă îndemnăm să citiţi atent articolul dlui Mircea Popescu din SUA, un om onest, cu probitate morală, o voce distinctă a Diasporei româneşti, care ia atitudine faţă de nedreptatea făcută lui George Simion:

 

YouTube, 25 nov. 2014: George Simion despre „partidele europene” din R. Moldova și despre atitudinea României în promovarea romanismului în RM

 

 

Mircea Popescu din SUA: Simbolul George Simion

Interzicerea intrării în spațiul de dincolo de Prut, fără explicație, a cetățeanului român George Simion, cunoscut activist pro-unionist, constituie un precedent extrem de periculos și un semnal al schimbării la față trimis de autoritățile de la Chișinău, auto-declarate pro-europene.
Profitând de tulburarea politică de la București concretizată și printr-o îngrijorătoare inconsistență a politicii externe românești decapitată brutal și inconștient pentru motivații arbitrare și colaterale activității sale importante de stabilire și întărire a alianțelor și acțiunilor diplomatice necesare apărării și promovării intereselor naționale, factorii externi profită pentru a crea diversiuni, provocări și pentru a-și impune punctele de vedere.

La aceasta viață politică haotică a Bucureștiului, Guvernul dă dovadă, fie de inconștiență, fie de aroganță, fie de imaturitate tratându-și conaționalii de peste hotare cu indiferență, prin formalismul menținerii unui departament al diasporei ineficient, la conducerea căruia plasează o persoană fără nicio tangență cu viața și aspirațiile milioanelor de români aflați dincolo de hotarele României.
Singura calitate a celui numit de Primul Ministru pentru ocuparea funcției de ministru este aceea de membru al partidului de guvernământ, PSD, Este o dovadă că se dorește menținerea cu orice cost a rolului de departament de propagandă politică a respectivului “mini-minister”, prin aceasta provocându-se o ruptură majoră între guvern/partid și conaționalii de peste hotare.
Asistăm la continuarea unei politici dăunătoare națiunii române, o politică care, cu temporare excepții, a constituit linia directoare a tuturor guvernărilor ultimului sfert de secol.

De aceea, nu-i de mirare că a apărut “cazul George Simioncare ne dezvăluie poziția duplicitară a autorităților de la Chișinau care, simțind slăbiciunile Bucureștiului, încep să-și dea arama pe față în relațiile bilaterale.

Este un moment definitoriu în care un guvern responsabil român trebuie să intervină urgent și ferm prin toate pârghiile de care dispune, pentru a o stopa această situație înainte de a scăpa de sub control.

George Simion este nu numai cetățean român, pentru care statul român trebuie să-i sară în apărare, dar și cetățean al Uniunii Europene.

Un asemenea afront la adresa unui cetățean UE, nu trebuie să treacă fără o reacție promptă a Bruxellesului. Avem un grup important de europarlamentari români, care au datoria să semnaleze acest caz în plenul Parlamentului European și să ceară aplicare unor măsuri care să prevină pe viitor asemenea abuzuri, cu atât mai mult cu cât vin din partea unei țări care este susținută și sprijinită puternic de UE, mai ales de România, să acceadă spațiului european.

Cât despre situația în care a fost pus un cetățean român, activist cunoscut pentru drepturile românilor basarabeni și pentru idealul național al Reîntregirii, este de așteptat ca întreg grupul de reprezentanți parlamentari (deși strict politici) ai diasporei să facă corp comun pentru a cere în Parlamentul României măsuri ferme pe care Guvernul să le adopte față de conducerea de la Chișinău. Concomitent, Ministerul de Externe are datoria să-l convoace imediat pe ambasadorul Republicii Moldova pentru explicații și pentru a-i înmâna o notă de protest.

Să nu uităm că dincolo de Prut se va instala un nou guvern, iar acum se tatonează schimbări în relațiile noastre bilaterale. Funcție de reacția Bucureștiului se va stabili și linia pe care Chișinăul o va urma.

Desigur, așa cum s-a subliniat, George Simion este un patriot. Și ca el sunt mulți, mulți patrioți români.
Marea deosebire este că dușmanii românismului și mai ales ai Unirii l-au transformat pe George Simion într-un simbol al luptei pentru întregire.

Într-adevăr, mișcarea unionistă n-a încetat și nu va înceta, manifestându-se prin luări de poziții, mitinguri, diverse acțiuni. Dar până la acest episod, nu s-a acționat pe plan internațional, atât de abrupt împotriva unui lider al mișcării unioniste.

Inconștiența antiunioniștilor, ura lor anti-românească au reușit să creeze acel plus de care unioniștii români de pretutindeni aveau nevoie, de un simbol.

În jurul unui astfel de simbol, românii care-și doresc o Românie întregită se pot strânge pentru a ridica la o treapta superioară acțiunea națională de unire. Condiția este ca simbolul să nu fie confiscat sau aruncat în derizoriu și uitat, așa cum s-a întâmplat cu alți eroi care au suferit pentru cauza sacră a Reîntregirii neamului.

Societatea civilă, susținută de mass-media patriotică, trebuie să știe să-și impună voința în fața ezitărilor clasei politice, a politicienilor individuali sau la nivel de partide, mai ales în aceste vremuri tulburi politice care pot avea implicații asupra viitorului națiunii.

“Cazul George Simion” este un semnal de alarmă care nu trebuie ignorat.

 

FlacăraTV precizează că singurul partid politic din R. Moldova, care a luat imediat atitudine faţă de acest abuz în stil sovietic în raport cu cetăţeanul român şi european George Simion, a fost Partidul Naţional Liberal, partid cu platformă unionistă, oficializată la Ministerul Justiţiei:

16 decembrie 2014, Comunicat de presă. La Chișinău, avem un Sistem antiromânesc și o conducere fals proeuropeană. PNL protestează contra interdicției impuse unionistului George Simion de a trece Prutul

 

 

Sursa material: Flacăra TV / blog Mircea Popescu

Sursa foto: Acţiunea 2012

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter