Dumnezeu rezolvă problema în locul nostru: slăbiţi de foame, teroriştii din Tiraspol vor de la mama-Rusia numa’ $ 100 mln


Transnistria: Economie prăbușită, „guvern” – în faliment

Deprecierea catastrofala a rublei rusesti, de care este legata economia Transnistriei, a adus aceasta pseudo-republica in faliment, scrie presa rusa.

Astazi, o delegatie oficiala va vizita Moscova pentru discutii in legatura cu deprecierea rublei si gasirea de solutii pentru iesirea din criza, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG), care citeaza declaratiile președintelui „Consiliului Suprem” al Transnistriei, Mihail Burla.

Totodata, potrivit sursei NG din „Banca Națională a Transnistriei”, conducerea regiunii separatiste intenționează să ceară guvernului rus un imprumut de 100 de milioane dolari, pentru achitarea platilor sociale.

Faptul  guvernul” Transnistriei nu mai are bani să plătească pensiile și să sustina alte programe sociale, a fost recunoscut luni de președintele” auto-proclamatei republici Evghenii Șevciuk.

Economia locală a fost lovita dur de prăbușirea recentă a rublei rusești și nu este de așteptat să se îmbunătățească prea curand”, a recunoscut el.

 

 

Sursa material: Pagina de Rusia.ro / Oleg Cojocaru

Sursa foto: Ziarişti online

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter