Ducu Bertzi, artistul care a lansat „Când s-o-mpărțit norocu’…”, vine la „Întâlnirile TVR Moldova”


Dragi prieteni, vă anunțăm cu bucurie că îndrăgitul artist român Ducu Bertzi, nume emblematic al folckului românesc, este noul invitat al colegilor de la Studioul TVR din Chișinău, în cadrul proiectului panRomânesc Întâlnirile TVR Moldova, prin care cunoaștem mai bine, mai aproape personalitățile României moderne din domeniul Culturii și Artei.

Omul cu chitara de la vârsta de 12 ani, Ducu Bertzi, haiducul zvelt și semeț din Maramureș (n. 21 sept. 1955, la Sighetu Marmației), de unde se spune că a descălecat în Moldova Dragoș Vodă, ne-a fixat întâlnire în ziua de luni, 27 noiembrie 2017, ora 18.30, la Teatrul Naţional „Satiricus – I.L. Caragiale” din Chișinău, sală în care, împreună cu regizorul Alexandru Grecu, moderatorul evenimentului, ne așteaptă la sfat, la vorbă dulce și sinceră despre viața personală a invitatului serii, despre emisiunile radiofoncie realizate decenii în șir, despre muzică și versuri de calitate, despre Cenaclul Flacăra, care l-a lansat pe scena mare, despre dragostea constantă a cunoscutului cantautor pentru publicul din Basarabia.

„Publicul din Basarabia este extraordinar, te poartă pe brațe, te ia pe sus efectiv, iar oamenii în general au fost foarte primitori cu mine. Am numai amintiri frumoase, încărcate de emoție și sper să repet asemenea momente. E un public de care te îndrăgostești la prima vedere”, mărturisea folckistul Ducu Bertzi colegilor de la portalul Unica.md (2013).

Dialogul cu Ducu Bertzi de pe scenă și cu publicul din cadrul Seratei Culturale a TVR Moldova va fi urmat de un recital muzical al cunoscutului artist din România, între cântecele alese de autor sperăm să fie și șlagărele sale mult îndrăgite în Moldova de Est:  Floare de colțSuflet fără cheiM-am îndrăgostit numai de ea Și de-ar fi…, dar și cântecul cules în Maramureș Când s-o-mpărțit norocu’ (Ș-așa-mi vine câte-odată…), care l-a consacrat odată cu interpretarea acestuia în anul 1976, la Baia Mare, pe scena Cenaclului Flacăra, fondat de poetul Adrian Păunescu. De altfel, Ducu Bertzi a fost fidel acestui Cenaclu istoric până la sfârșit, 15 iunie 1985, când a fost desființat la ordinul tov. Nicolae Ceaușescu.

 

Ducu Bertzi la Chisinau- Intilnirile TVR Moldova-poster mic--27 nov 2017

 

Spectatorii care prețuiesc amintirile despre întâlnirile cu oamenii iluștri ai Neamului vor avea ocazia, după spectacol, să ia autografe de la cantautorul Ducu Bertzi și să-și facă o fotografie alături de el.

Fiecare dintre dvs poate intra în sala de spectacole, dacă își anunță din timp participarea la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.

TVR Moldova ne amintește că printre invitaţii speciali ai proiectului Întâlnirile TVR Moldova au fost actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul şi muzicianul Nicu Alifantis, interpreţii Dida Drăgan, Ştefan Bănică Jr., Fuego, prezentatorul TV Virgil Ianţu, actorul de teatru şi film Ion Caramitru (20 noiembrie 2017).

 

Flacăra TV & Film este partener media al acestui proiect Reîntregitor de Neam – Întâlnirile TVR Moldova.

 

PROMO: Ducu Bertzi la „Întâlnirile TVR MOLDOVA”, 27 noiembrie 2017

 

 

Ducu Bertzi la Chisinau- Intilnirile TVR Moldova-poster mare-27 nov 2017

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Serata culturală „Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru

Rapsodul Grigore Leșe revine la Chișinău, invitat fiind la „Întâlnirile TVR Moldova”

VIDEO. Prezentatorul Virgil Ianţu i-a impresionat pe spectatorii din Chişinău

„Întâlnirile TVR Moldova” continuă şi-n această toamnă, împreună cu FUEGO

 

Artistul Ștefan Bănică a sosit la Chișinău și vă așteaptă AZI la „Întâlnirea TVR Moldova”

Folckistul Nicu Alifantis revine la Chişinău, invitat de TVR Moldova

Actorul Constantin Chiriac din Sibiu vine la „Întâlnirile TVR Moldova” cu Eminescu, Creangă, Blaga, Gyr…

 

Actriţei Stela Popescu i se împlinește visul – se întoarce Acasă, în Basarabia ei natală!

Maia Morgenstern, actriţa care a jucat rolul Fecioarei Maria, vine la Chişinău! 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: TVR Moldova

Sursa video: TVR Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter