Dmitri Rogozin: Rusia trebuie să acorde mai uşor cetăţenie transnistrenilor, altfel îi împinge spre România


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat miercuri că intenţionează să propună facilitarea acordării cetăţeniei ruse locuitorilor din Transnistria născuţi după 1991, deoarece lipsa unei astfel de prevederi îi determină pe aceştia să obţină cetăţenia moldovenească, română sau bulgară.

„Sper că vom solicita în curând Dumei de Stat modificări necesare la legea cetăţeniei pentru ca locuitorii din Transnistria, care s-au născut după 1991, să se poată aştepta la obţinerea cetăţeniei ruse”, a declarat Rogozin în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu Guvernul desfăşurată în Duma de Stat, relatează agenţia TASS în pagina electronică.

Lipsa unei astfel de prevederi în legislaţia rusă îi împinge pe aceşti oameni să obţină cetăţenia moldovenească, română şi bulgară, care le este acordată cu uşurinţă, a explicat vicepremierul rus.

„Noi considerăm că această situaţie este greşită”, a adăugat el.

 

Continuarea AICI

 

 

Sursa material: Mediafax / Ioana Bojan

Sursa foto: Ziua Veche

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter