Diplomele de studii, titlurile, gradele ştiinţifice din R. Moldova vor putea fi recunoscute în Spania

Drapele Spania-Moldova-migratie-md

Republica Moldova şi Regatul Spaniei ar putea semna curând un Acord de recunoaştere a actelor de studii, titlurilor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice, calificărilor şi competenţelor.

Comisia Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului a aprobat, în şedinţa din 10 februarie 2017, avizul consultativ asupra acestuia.

Potrivit autorilor, semnarea Acordului va ajuta cetățenii moldoveni stabiliți în Regatul Spaniei să obțină recunoașterea studiilor, va contribui la promovarea și integrarea sistemului de învățământ național în circuitul academic internațional.

Îână în prezent, Republica Moldova a semnat asemenea acorduri cu România, Bulgaria, Ucraina, Federația Rusă și Lituania, afându-se în proces de negocieri cu Italia.

Totodată, țara noastră este parte a Convenției de la Lisabona – o înțelegere cadru între statele europene cu privire la recunoașterea diplomelor universitare.

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: Migratie.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md