„Din toată inima” – un nou videoclip de la trupa Voltaj: „Asta e ţara mea, jur că-i minunată!”


Videoclipul noului single al trupei Voltaj, intitulat Din toată inima şi lansat recent, include imagini cu locuri spectaculoase din România şi secvenţe dintr-un documentar de promovare a ţării prin sporturi extreme şi acrobaţie, „Transylvania Dragon”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

Parteneriatul dintre trupa Voltaj şi producătorul documentarului este mai vechi. Videoclipul piesei „De la Capăt”, care a reprezentat România la Eurovision 2015, a fost realizat cu secvenţe din scurtmetrajul „Calea Dunării”, semnat de Sabin Dorohoi, producătorul care a făcut şi „Transylvania Dragon”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

„Într-un fel, cele două filme pe care le-am lansat recent şi pe care băieţii de la Voltaj le-au preluat ulterior ca imagine a celor două piese se completează şi au un numitor comun foarte sensibil: România! Dacă primul tratează o reală problemă socială şi economică, cel de-al doilea înfăţişează locuri şi oameni extraordinari din ţară, într-o notă optimistă. Poate că soluţiile nu sunt în exterior, ci în interior. Sper ca «Transylvania Dragon» şi clipul piesei «Din toată inima» să inspire cât mai mulţi români!”, a declarat Sabin Dorohoi, regizorul celor două filme.

 

Voltaj – „Din toată inima” (lyric video)

 

 

Documentarul Transylvania Dragon este un proiect original realizat pe bază de voluntariat pentru promovarea ţării prin sport şi spectacol.

Este iniţiativa unor tineri profesionişti care au lucrat un an ca voluntari pentru acest demers. De aceea, deocamdată, documentarul este disponibil online numai ca „video on demand”. Preţul vizionării este de 8 lei (2 dolari), iar suma care se va strânge va fi donată voluntarilor care au muncit pentru aces proiect.

„Peste 3-4 luni vom lansa online şi varianta gratuită a filmului. Dar deocamdată încercăm să-i răsplătim măcar simbolic pe cei care au lucrat benevol la acest proiect! Măcar pentru aceşti oameni extraordinari, vizionaţi filmul! 2 dolari nu e mult! Poate chiar filmul să dea idei de concedii pentru vara asta!”, a mai declarat Sabin Dorohoi.

Documentarul „Transylvania Dragon” poate fi vizionat în întregime pe site-ul oficial www.transylvaniadragon.com

Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la slujbă pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei. De zece ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai doi centimetri, numită slackline. Este supranumit „Balaurul”. În 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. După 377 de ani, Flaviu a decis să plece pe urmele lui.

Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios şi regizat de Sabin Dorohoi, care a primit peste 40 de nominalizări şi premii internaţionale. Din cele 13 scurtmetraje realizate, cele mai recente cinci („Ghela”, „Visând la Galapagos”, „Clopotul”, „Fata din Transilvania” şi „Calea Dunării”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de prestigiu mondial, precum cele din Palm Springs, Montpellier, Capablio, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film est-european din Hollywood, Los Angeles. „Calea Dunării” a fost singurul film românesc care a reprezentat imaginea ţării la concursul Eurovision 2015, de la Viena, în faţa a peste 180 de milioane de telespectatori din toată lumea.

Trupa Voltaj a participat la ediţia din acest a concursului Eurovision, desfăşurat la Viena, şi s-a clasat pe locul al 15-lea.

 

Voltaj_trupa- la Eurovision_EPA-TVR-800px

 

 

 

Sursa material: Mediafax / Dorina Călin

Sursa foto: captură din videoclip şi TVR

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter