Diaspora moldavă din SUA şi Canada se adună, pe 2 mai, în Chicago, la a doua ediție a Convenției Moldo-Americane


Sâmbătă, 2 mai 2015, în orașul Chicago, Statele Unite ale Americii (SUA), se va desfășura cea de a doua ediție a Convenției Moldo-Americane.

Conventia este o platformă publică pentru dialog și comunicare, și pledează pentru extinderea relațiilor economice, culturale și politice dintre America de Nord și Republica Moldova. Membri si reprezentanti ai organizatiilor diasporei din SUA si Canada si invitatii lor se vor intruni cu scopul de a se consolida și de a îndrepta eforturile comune spre acordarea asistenței necesare democratizării și dezvoltării R Moldova.

La eveniment vor participa experti in economie, antreprenori, si oameni de știință din SUA și Canada, originari din Republica Moldova, care isi vor expune parerea in trei sesiuni de discutii: Business și Economie, Educație și Știință, si Consolidarea Diasporei. Pe langa aceasta se vor organiza si diferite workshopuri, in sprijunul comunitatilor si membrilor diasporei din America de Nord.

„Cu toții avem idei despre modul în care diaspora poate ajuta tara noastra de origine, R Moldova, iar mulți dintre noi deja suntem implicați activ în acest process. Acum dorim să ne expunem ideile și să venim cu rezoluții și planuri comune, în speranța de a produce un impact mai mare asupra sferelor politice, sociale și economice din Moldova”, spune Elena Dragalin, una dintre organizatorii acestui eveniment.

 

Moldovan-American Convention-banner mare-albastru nocturn-500px

 

Prima Convenție Moldo-Americană s-a desfășurat la Washington D.C., în 2014. Ediția a doua este organizată de trei parteneri principali: Moldova AID, NOROC Events & Promotions și Asociația Moldovenilor din Chicago in parteneriat cu Consulatul Onorific al Moldovei in Illinois și cu sustinerea Ambasadei R Moldova la Washington, DC, Ambasadei R Moldova la Ottawa si Biroului pentru Relatii cu Diaspora.

Organizatorii intentioneaza ca următoarele ediții ale Convenției Moldo-Americane să se desfasoare în diferite orașe din America de Nord și să se concentreze pe teme relevante necesităților diasporei moldovenești, precum și evoluțiilor din Republica Moldova.

Organizarea conventiei din 2015 a fost posibila datorita sponsorilor oficiali: AIR, Truck Life, ADN Express, Handy Transportation, Gherman Legal, și alti sponsori, veniti exclusiv din comunitate. Partenerul informational oficial al ediției a doua a Convenției este portalul Moldova.ORG.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului, organizatorii și participanții la eveniment le găsiți pe site-ul Convenției: www.MoldovanConvention.US, precum și pe pagina oficială de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/MoldovanConvention.US Detalii de Contact: info@moldovanconvention.us

 

Participanţi lacea dea doua ediție a Convenției Moldo-Americane de la Chicago:

 

Moldovan-American Convention-Maia Sandu-500px

 

 

Moldovan-American Convention-Victor Culiuc-500px

Moldovan-American Convention-Viorica Marian-500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moldovan-American Convention-Sergiu Gherman-500px

Moldovan-American Convention-Vlad Dragalin-500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moldovan-American Convention-Dorin Parasca-500px

Moldovan-American Convention-Igor Cialenco-500px

 

 

 

 

 

 

 

Moldovan-American Convention-Mircea Eni-500px

Moldovan-American Convention-Elena Cant-500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: Moldova.ORG

Sursa foto: pagina fb a evenimentului

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter