Diaspora lansează la Paris revista „Mămăliga de Varşovia”, editată în Polonia


Românii / moldovenii din Franţa sunt invitaţi mâine, 27 noiembrie 2015, la lansarea primului număr al revistei Mămăliga de Varşovia, editată în Polonia.

„Revista „Mămăliga de Varşovia” este un proiect colectiv realizat de un grup de inițiative, care activează în cadrul comunităţii românofone din Polonia, format din Teodor Ajder, Claudia Ciobanu, Olga Corochii și Mihai Tarța”, – scriu preparatorii de Mămăligă românească pe pagina evenimentului.

La lansare a fost invitat publicistul şi scriitorul basarabean Vitalie Vovc, membru activ al diasporei noastre la Paris, care va discuta cu redactorul revistei, Teodor Ajder „despre cum se realizează o publicaţie în Diasporă”.

Potrivit redacţiei, revista „cuprinde texte în trei limbi – română (principală), polonă, engleză – şi încearcă să abordeze dimensiuni ideatice legate de politică, arta contemporană, cultură şi emigraţie. Primul număr tipărit al „Mămăligii de Varșovia” cuprinde texte apărute pe pagina onlain a revistei de la înfiinţare (noiembrie 2014), până la mijlocul anului 2015.”

Organizatorii promit, totodată, „mai multe surprize savuroase”.

Evenimentul va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, ora 19.00la sediul Ambasadei R. Moldova la Paris (rue Berlioy 22, 75016).

 

Vă dorim succes, confraţi de condeimămăligari deştepţi de pretutindeni!

 

 

Revista Mamaliga de Varsovia-pagina-700px

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Revista „Mămăliga de Varşovia”

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter