Diaspora din Franţa îndeamnă moldovenii să voteze doar forţe pro-europene neimplicate în „furtul miliardului”


Prin intermediul unui apel, Grupul de Iniţiativă al Diasporei Republicii Moldova din Franţa îndeamnă cetăţenii moldoveni să iasă la vot duminică, 14 iunie, la alegerile generale locale.

„După mitingurile organizate de către noi în Paris la 3 mai, 17 mai și 7 iunie, văzând pericolul opririi cursului de integrare europeană, văzând dezbinarea continuă a forțelor pro-europene, pericolul creării unei „republici separatiste” chiar și la Orhei, vă îndemnăm să ieșiți cu toții la vot, să votați doar partide și/sau candidați independenți pro-europeni, ne-pătați în „furtul miliardului” și în coaliții cu comuniștii”, se arată în textul apelului Diasporei Republicii Moldova din Franța.
„Rugăm concetățenii noștri stabiliți peste hotare să nu rămână indiferenți și să transmită acest mesaj către rudele și prietenii rămași în Republica Moldova. Credem că momentul e de cumpănă și e foarte important să ne implicăm cu toții. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a menționat pentru TRM.MD Vasile Calmațui, unul dintre inițiatorii acțiunii.

Apelul a fost semnat de grupul de inițiativă la care sunt parte: Alexandru Levițchi, Nicolae Dragomir, Constantin Vrancea, Vasile Calmațui, Veaceslav Patrașca, Serghei Demidov, Eduard Grecu, Ion Cobzaru.

 

 

Sursa material: ştiri TRM / Lucia Ciobanu

Sursa foto: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter