Diaspora din America ajută Moldova, la New York începe Convenția Moldo-Americană


Astăzi, la New York, va avea loc cea de-a III-a ediție a Convenției Moldo-Americane.

Tematica evenimentului de anul acesta este The ongoing challenges facing the Republic of Moldova on its path to political and economic stability / Provocările pe care le înfruntă Republica Moldova pentru a obține stabilitate politică și economică.

La Convenție vor participa cetățeni moldoveni din 17 state americane, două provincii din Canada, dar și invitați speciali din Republica Moldova și SUA.

„O diasporă unită și eficientă care poate contribui la conturarea unei agende democratice este de o importanță critică la acest moment de dezvoltare a Republicii Moldova. Țara noastră este condusă de o oligarhie interconectată într-o afacere mare, de un guvern corupt și elemente criminale puternice. Aceasta ne obligă, mai mult ca niciodată, să ne implicăm și să facem diferența”, spune Dorin Parasca, membru al Comitetului organizatoric.

Printre vorbitori se află ex-ministrul Educației, Maia Sandu, ex-directorul Centrului E-Guvernare, Stela Mocan, Consulul onorific al Republicii Moldova în statul Florida, Sergiu Gherman, dar și lideri ai organizațiilor cetățenilor moldoveni din SUA și Canada.

 

 

Sursa material: Moldova.ORG         

Sursa foto: Convenția Moldo-Americană

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter