Transmisiune LIVE de la VATRA: Ziua Academiei de Științe a Moldovei – 12 iunie


La 12 iunie 2016, Academia de Științe a Moldovei (AŞM) va împlini 55 de ani de la fondarea ca structură juridică publică şi 70 de ani de la crearea primelor institute de cercetare.

Aceste evenimente istorice ale prestigioasei instituţii Naţionale vor fi marcate într-un mod cu totul deosebit, nu în templul Academiei sau aule universitare, ci în sânul naturii – la vatra omenirii, pe care o slujesc cu dăruire cercetătorii şi inovatorii din toate timpurile.

Potrivit unui comunicat al AŞM, manifestările aniversare vor avea avea loc la Complexului Etno-Cultural „Vatra”, situat la 32 km de captală, pe traseul Chişinău-Ungheni, începând cu ora 10.00.

Programul acţiunilor este conceput în stil cognitiv, atractiv şi de folos atât pentru cei maturi, cât şi pentru tineri / copii:

– experimente şi concursuri interactive;

– expoziţii;

– competiţii sportive şi lupte medievale cu actori îmbrăcaţi în costume de epocă;

– degustări de vinuri şi prezentări gastronomice.

 

Ziua Academiei de Științe a Moldovei VA ÎNCEPE cu festivitatea de premiere a Savantului anului, a cercetătorilor, oamenilor de cultură şi a jurnaliştilor preocupaţi de domeniul ştiinţei şi inovării, şi se VA CULMINA cu un spectacol muzical de zile mari, suţinut de tinerii instrumentişti ai Chişinău Youth Orchestra şi formaţia Alex Calancea Band.

Fiindcă 12 iunie 2016 e zi de duminică, vă îndemnăm să vă notaţi evenimentul în agenda dvs şi să profitaţi de o excursie în lumea miraculoasă a cunoştinţelor, ghidată de oamenii de ştiinţă ai Moldovei noastre, pe care îi veţi putea cunoaşte personal.

Pe parcursul zilei veţi putea beneficia de transport gratuit spre Complexul Etno-Cultural „Vatra”, plecarea / sosirea – scuarul Academiei de Științe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1).

 

IDSI TV – Transmisiune LIVE de la Complexul Etno-Cultural „Vatra”

 

 

PROMO – Ziua Academiei de Științe a Moldovei – 12 iunie 2016

 

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: captură video din clip

Sursa video: Academia de Științe a Moldovei

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter