Cristian Mungiu, primul cineast român care ar putea juriza premiile Oscar


Regizorul român Cristian Mungiu se număra printre cele 683 de persoane din lumea filmului invitate sa facă parte din rândul membrilor Academiei de Arte și Științe cinematografice, care acordă prestigioasele premii Oscar, informeaza oscars.org

Cristian Mungiu este unul din cei 18 cineaști mentionați la mai multe categorii sau la regizori și scenaristi. Dacă acceptă invitația de a se alătura membrilor Academiei, fiecare va trebui să opteze pentru o singură categorie.

Este o noua recunoaștere a excelenței regizorale și scenaristice a cineastului român de 48 de ani, laureat al Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 2007 pentru lungmetrajul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și câștigător al premiului pentru regie la ediția din 2016 a aceluiași festival, pentru filmul Bacalaureat.

Pentru a fi selecționat, un nou recrut trebuie sa fie susținut de doi membri ai Academiei, care apreciază că acesta „a avut realizări excepționale” sau să fi fost nominalizat la Oscar. Acesta se alătură uneia dintre cele 17 ramuri ale Academiei care acordă faimoasele statuete.

Printre cei 683 de noi invitați, reprezentând circa 60 de țări, se află 28 de câștigători ai premiilor Oscar și 98 de nominalizați, informează Academia, citata de AFP.

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Cannes 2016// Palme d’Or – regizorului Ken Loach, Premiul pentru regie – Cristian Mungiu şi Olivier Assayas

La 27 mai 2007, Cristian Mungiu câştiga la Cannes primul Trofeu Palme d’Or din istoria României, pentru film artistic

La 17 mai 1957, celebrul regizor Ion Popescu Gopo câştiga la Cannes Marele Premiu Palme d’Or

 

 

Sursa material: PRO Cinema

Sursa foto: PRO Cinema

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Cristian Mungiu, primul cineast român care ar putea juriza premiile Oscar […]

  2. […] Cristian Mungiu, primul cineast român care ar putea juriza premiile Oscar […]

  3. […] Cristian Mungiu, primul cineast român care ar putea juriza premiile Oscar […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter