Crăciun românesc sub semnul iubirii, credinței și speranței! – urare de la Angel Tîlvăr, noul ministru pentru Diasporă


Dragi români de peste hotare,

Sărbătorile sunt împletite cu datini și obiceiuri care ne aduc aminte mereu de țară și de cei rămași acasă. Crăciunul este o sărbătoare a sufletului și aduce o imensă bucurie lăuntrică atunci când este împărtășit cu cei asemeni ție: familie, comunitate, țară. Este un moment special care vine să ne vindece de orice înstrăinare și ne hrănește dorul de oameni, lucruri sau locuri dragi.

Oriunde ne-am afla de Crăciun, vom fi întotdeauna laolaltă în spirit și în neam: neamul românesc. Este firesc așa pentru că sărbătorile sunt alcătuite din lucruri care nu pot fi făcute sau spuse decât românește – colindăm românește, gătim bucate românești, ne bucurăm așa cum numai românii o știu.

Am fost mereu alături și aproape de românii de peste hotare. Am făcut-o până acum ca parlamentar, într-o comisie al cărui domeniu de activitate cuprinde multe dintre aspectele ce privesc viața celor care trăiesc departe de patrie, precum libera circulație, accesul pe piața muncii, standardele pe care trebuie să le respecte în domeniul minorităților toate statele membre și candidate din Uniunea Europeană.

Am lucrat mereu pentru rezolvarea acestora și am făcut-o cu toate mijloacele parlamentare. De acum înainte o voi putea face și ca ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare. Contez în acest efort pe dialogul cu voi toți – ca parte a unei societăți civile românești care nu poate fi segmentată de granițe. Prin dialog și comunicare, putem contribui la amplificarea potențialului comunităților românilor de peste hotare și la promovarea intereselor acestora. Doresc să continui tot ce a fost bun și viabil, dar vreau ca împreună să facem și mai mult pentru păstrarea și promovarea valorilor românești.

Dragi români de pretutindeni, revenind la spiritul sărbătorilor,

vă doresc să aveți un Crăciun românesc sub semnul iubirii, credinței și speranței și un An Nou cu bucurii și împliniri!

 

Angel Tîlvăr
ministru delegat

 

 

Sursa material/foto: Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni al Guvernului României

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter