Constantin Oboroc: „Rugă lui Eugen DOGA” (despre clasa politică imorală din R. Moldova)


La sfârşitul lunii august am postat pe reţelele de socializare mai multe arhive preţioase de pe site-ul Flacăra TV legate de evenimentele istorice din anii 1989 si 1991, între acestea şi discursul omului politic Constantin Oboroc, pe care l-a ţinut la Moscova în 26 august 1991, anunţând Parlamentul URSS (numit Soviet Suprem) şi pe M. Gorbaciov, că Moldova iese din URSS şi-şi va declara a doua zi Independenţa de stat. Aşa a şi fost!

În mod neaşteptat, acest material s-a bucurat de mare popularitate, fiind comentat şi preluat / distribuit de sute de internauţi, însoţit de aprecieri incredibile pentru un politician de la noi, precum: om foarte curajos, politician onest, bărbat politic cu demnitate, demnitar de stat înţelept, patriot care ţine cu adevărat la poporul său ş.a.

M-am bucurat foarte mult că această personalitate a R. Moldova, Constantin Oboroc, nu este uitată, chiar dacă nu mai e pe scena politică încă din anul 1996, când Mircea Snegur şi compania lui kolhoznikă l-au plecat

E un exemplu în plus că apa trece, pietrele rămân… mediocrităţile şi nechemaţii dispar în anonimat, iar personaltăţile rămân în memorie şi Istorie!

Eu, de exemplu, voi ţine minte cât lumea scena din 1991, în care prim-viceprim-ministrul Constantin Oboroc scotea în afara legii şi din clădire Partidul Comunist al Moldovei sovietizate, cuibărit în actuala clădire a Parlamentului moldovean. Doamne, cu câtă demnitate şi iscusinţă diplomatică o făcea! Unde au dispărut oare asemenea personalităţi politice integre, de caracter, temerare?!

Astăzi, 2 noiembrie, vrednicul fiu al Neamului, Constantin Oboroc om înţelept, sufletist şi cu autoritate morală în faţa noastră îşi sărbătoreşte ziua de naştere, prilej minunat pentru a-i spune LA MULŢI ANI! şi că-l iubim, îndemnându-l să se implice mai mult în treburile publice, pentru a duce la bun sfârşit ceea ce generaţia sa a început în anul istoric 1989, acesta fiind şi unul din sloganurile Flacăra Film de pe această web-platforma.

Să-l vedem, să-l auzim astăzi pe dl ministru Constantin Oboroc în chip neobişnuit, de declamator al unei poezii prozaice scrise de el despre jalea Moldovei, despre clasa politică degradată, imorală dintre Prut ş Nistru. Parcă-i scrisă astăzi despre trădătorii și ticăloşii politici din R. Moldova.

Discursul în versuri al dlui Constantin Oboroc se numeşte Rugă lui DOGA, fiind rostită în premieră la lansarea cărţii noastre „Eugen DOGA: Muzica este prima şi ultima mea iubire”, care a avut loc în 7 mai 2013, a treia zi de Paşti. Secvenţă din cadrul emisiunii „DOR de Eugen DOGA„, realizată de Studioul Flacăra Film în colaborare cu Televiziunea Naţională Moldova 1 (21 iunie 2013).

 

 

Constantin Oboroc, om politic: Rugă lui Eugen DOGA

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989

Ei au marcat Istoria Neamului! Discursul vicepremierului Constantin Oboroc la Moscova: Moldova alege Independenţa!

 

Constantin Oboroc face dezvăluiri TARI despre Mircea Snegur şi culisele politice din 1989-1996

Dezvăluiri// Constantin Oboroc, autorul iniţiativei din 27-04-1995 de oficializare a Limbii Române în Constituţie

 

Sufletul luminos al Valentinei Oboroc a ajuns azi la Hristos // Omagiul Flacăra Film

 

PROMO la emisiunea „DOR de Eugen DOGA”, realizată de TV Moldova 1 și Studioul Flacăra Film

videoCLIP Flacăra Film: „Basarabie, nu plânge!” cu Aurica Basarabeanca (muzică, versuri, voce) – Cu participarea dlui Constantin Oboroc

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: captură video TVM

Sursa video: Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] Constantin Oboroc: „Rugă lui Eugen DOGA” (despre clasa politică imorală din R. Moldova) […]

  2. […] Constantin Oboroc: „Rugă lui Eugen DOGA” (despre clasa politică imorală din R. Moldova) […]

  3. […] Constantin Oboroc: „Rugă lui Eugen DOGA” (despre clasa politică imorală din R. Moldova) […]

  4. […] Constantin Oboroc: „Rugă lui Eugen DOGA” (despre clasa politică imorală din R. Moldova) […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter