Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989


Constantin Oboroc, fost Deputat al Poporului în ultimul Parlament al URSS, prim-vicepremier, consilier prezidențial, este, probabil, singurul om politic din R. Moldova, care la Marile Adunări Naționale din 1989 și 1991 exprimă în mod repetat recunoștință scriitorilor, oamenilor de cultură, savanților, că au luminat masele, inclusiv pe el, prin Mișcarea de Renaștere Națională din Basarabia postbelică, folosind expresia demodată astăzi din cauza aroganței și orgoliilor deșarte: Mă-nchin!.

Câtă cumsecădenie, smerenie, dragoste și cultură din partea unui om, care are la bază studii inginerești, și cât de multe ne șoptesc aceste virtuți despre părinți și tot neamul său din s. Cozești, Telenești!

 

Dincolo de meritele sale în fața Istoriei recente, Constantin Oboroc rămâne a fi un MODEL admirabil de Om, de politician cinstit/integru (întrebați orice nisporenean, unde dl Oboroc a fost Primar!), curajos, cu demnitate, cu dragoste nețărmurită de acest pământ și de oamenii lui, manifestate de-a lungul anilor în fapte concrete, nu-n vorbe!

Ce mult ne lipsesc asemenea personalități, minți înțelepte pe scena politică, în instituțiile decizionale… Ce bine ar fi să revină în viața politica!

 

2-Oboroc Constantin-discurs MAN 27 aug 1989

Constantin Oboroc, fost Primar al or. Nisporeni, Deputat al Poporului în ultimul Parlament al URSS (1989-1991), prim-viceprim-ministru în Guvernele Mircea Druc și Valeriu Muravschi (1990-1992), consilier al primului Președinte al R. Moldova (1992-1996)

 

 

Astăzi, 2 noiembrie (1950), e ziua în care s-a născut acest stejar al Neamului cu numele Constantin Oboroc, prilej fericit pentru a-i ura sănătate, confort sufletesc, bucurii de la oamenii dragi!

La mulți ani binecuvântați, dle ministru Constantin Oboroc!

 

Colega Larisa Verdeș de la Radio Moldova a fost prima care l-a felicitat pe omagiatul zilei, difuzând în cadrul emisiunii Casa Radio discursul prim-vicepremierului Constantin Oboroc la Marea Adunare Națională din 27 august 1991. Vă invităm cu drag să ascultați această frumoasă secvență radiofonică în playerul AUDIO (sub prima foto).

Surpriza Studioului Flacăra Film la aniversare este reactualizarea emoționantului său discurs la PRIMA Mare Adunare Națională de la Chișinău, cea din 27 august 1989. Înregistrarea face parte din Arhiva de Aur a Radioteleviziunii Naționale a R. Moldova.

Audiție și vizionare de folos!

 

 

 

 

 

3-Oboroc Constantin-discurs MAN 27 aug 1989.Still006

Omul politic Constantin Oboroc la emisiunea „Moldova în direct”, o ediție specială a Moldova 1 TV dedicată aniversării a 20-a din ziua proclamarii Independentei R. Moldova (August, 2011)

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Ei au marcat Istoria Neamului! Discursul vicepremierului Constantin Oboroc la Moscova: Moldova alege Independenţa!

Dezvăluiri// Constantin Oboroc, autorul iniţiativei din 27-04-1995 de oficializare a Limbii Române în Constituţie

Constantin Oboroc face dezvăluiri TARI despre Mircea Snegur şi culisele politice din 1989-1996

Constantin Oboroc: „Noi înaintăm: greu, dar totuşi înaintăm pe calea democraţiei, libertăţii, spre marea familie europeană” [VIDEO]

 

Constantin Oboroc: „Rugă lui Eugen DOGA” (despre clasa politică imorală din R. Moldova)

videoCLIP Flacăra Film: „Basarabie, nu plânge!” cu Aurica Basarabeanca (muzică, versuri, voce)

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: capturi video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (5)

  1. […] Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989 […]

  2. […] Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989 […]

  3. […] Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989 […]

  4. […] Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989 […]

  5. […] Constantin Oboroc – discurs la PRIMA Mare Adunare Națională, 27 August 1989 […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter