Congresul Diasporei Unioniste. Tânărul Anatol Ursu: Unirea va fi cea mai mare sărbătoare a generației noastre


Unirea va fi cea mai mare sărbătoare a generației noastre, este de părere reprezentatul Mişcării Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

„Unirea va fi cea mai mare sărbătoare a generației nostre. Noi suntem toți de aceeași vârstă, cea la care să facem Unirea”, a spus Ursu la primul Congres al Diasporei Unioniste.

„Reprezint Mişcarea Tinerii Moldovei, care militează activ pentru revenirea Basarabiei acasă. România trebuie să transmită un mesaj de putere în afara granițelor sale. Este foarte important ca opinia publică internațională să ne perceapă ca același neam”, a mai spus Anatol Ursu.

Anatol Ursu este de părere că, doar astfel, cauza unionistă va avea suportul aliaților externi.
„Eu, Anatol Ursu, spun astăzi că noi, tinerii vom face Unirea, dar nu vom putea face fără suportul tuturor de la acest Congres. Dar eu mă simt mult mai bine în stradă, scandând, decât aici în sală, pe un fotoliu moale, pentru că noi nu vom face niciodată politică”, a spus Ursu.

Peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de români din străinătate participă la Congresul Diasporei Unioniste care are loc între 3 și 5 aprilie 2015, la Palatul Parlamentului de la Bucureşti.

Identificarea principalelor dificultăți cu care se confruntă românii de pe cele două maluri ale Prutului în țările de reședință și conlucrarea în vederea apropierii dintre România și Republica Moldova sunt obiectivele centrale ale evenimentului organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

 

 

 

Sursa material: portalul Info Prut / Ana Maria Lazăr

Sursa foto: www.infoprut.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter