Congresul Diasporei Unioniste reflectat de TVR: 2018, anul în care România se va Uni cu Republica Moldova


2018 să fie anul în care România se va Uni cu Republica Moldova – este ţelul românilor din diaspora reuniţi la Bucureşti zilele acestea.

Congresul Diasporei Unioniste şi-a propus să identifice principalele dificultăţi cu care se confruntă românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Evenimentul care reuneşte peste 100 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români din străinătate este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Trei sferturi dintre românii plecaţi în străinătate îşi doresc Unirea cu Republica Moldova, arată sondajele Asociaţiilor românilor din diaspora.

Dar Unirea în sine a început deja şi se vede în special în rândul diasporei, consideră reprezentanţii românilor din străinătate.

Timp de trei zile reprezentanţii asociaţiilor românilor din diaspora vor dezbate aspectele apropierii dintre România şi Republica Moldova.

Politicienii şi românii din diaspora iau în discuţie inclusiv strângerea de semnături pentru realizarea unui referendum pentru Unirea celor două ţări.

 

 

Sursa material: TVR

Sursa foto: AGERPRES

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter