Compozitorul Neamului Eugen Doga a sărbătorit a treia zi de Sf. Paşti la „Vatra Neamului”


A treia zi de Sf. Paşti am sărbătorit-o cu maestrul Eugen Doga în Sala Regală de la „Vatra Neamului”, restaurant-muzeu ctitorit de omul de afaceri şi mecenat al Culturii, Nicolae Avram, prieten şi admirator al creaţiei renumitului compozitor.

E o masă de sarbatoare în cerc restrâns, gândită pentru tihna şi reconfortarea maestrului Eugen Doga înainte de spectacolele sale extraordinare: la Ateneul Român (26 aprilie 2017); la Opera Naţională din Chişinău, dedicat mamei sale Lisaveta (7 mai 2017); la Botoşani, Bacău, Iaşi, Suceava – turneu „Pe urmele lui Eminescu…” prin Moldova istorică (14-18 mai 2017); la Palatul Kremlinului din Rusia (2 iunie 2017).

Ideea a fost, totodată, să reedităm reuniunea noastra din anul 2013, când, a treia zi de Sf. Paşti (atunci fiind 7 mai), am lansat la „Vatra Neamului” cartea subsemnatei Eugen DOGA: Muzica este prima şi ultima mea iubire” (Ed. PRUT, 2012) şi documentarul Flacăra Film „Eugen Doga”, ambele evenimente fiind sprijinite de bunul nostru prieten, Nicolae Avram, care nu este preocupat doar de business, ci şi de promovarea în lume a tradiţiilor istorice, valorilor autentice, personalităţilor româneşti de pe ambele maluri ale Prutului.

Am cinstit, totodată, memoria regizorului de geniu, Emil Loteanu, prietenul de-o viaţă al maestrului şi finul de cununie al familiei Doga, plecat la Domnul pe 18 aprilie 2003, la fel, pe regretata mamă a mea, Vera Lungu-Dumbrăveanu, născută în această zi a anului 1933.

Am avut bucuria să-i spun Hristos a Înviat! compozitorului Eugen Doga şi soţiei sale, Natalia Doga, alături de familia Nicolae şi Lilia Avram, care au invitat-o la masa de sărbătoare şi pe micuţa nepoţică Daria, de maestrul Iurie Sadovnic Orheianu, patriarhul muzicii folck din Basarabia, şi de Vlad Caragia, director fondator al Radio Datina, consilier al tânărului deputat român Constantin Codreanu, originar din R. Moldova de Est.

Dintre invitaţii gazdei, dl Nicolae Avram, la masa binecuvântată de Lumina Învierii Mântuitorului Iisus Hristos n-au ajuns artista Aurica Dicusară Basarabeanca şi soţul ei, Iurie, familia lor fiind cuprinsă de doliu în legătură cu trecerea la Domnul chiar în noaptea Învierii a frăţiorului Auricăi, Nicolae Cuiban. Lumină din Lumină sufletului lui de Om bun, chemat de Hristos în Grădina Raiului.

 

Mai jos, câteva fotoCLIPe de la reîntâlnirea noastră la „Vatra Neamului”, dar şi o secvenţă video, realizate la telefonul mobil de colegul şi comeseanul Vlad Caragia.

Anul Eugen Doga – 2017 continuă!

(de altfel, ideea de a dedica un an întreg de manifestări compozitorului Eugen Doga aparţine anume dlui Nicolae Avram, care, la 23 decembrie 2016, a organizat şi o ceremonie de binecuvântare a Anului Eugen Doga, fapt pentru care îi mulţumim.)

Hristos a Înviat! Acum şi în Veac!

 

1-Doga Eugen Vatra Neamului- a treia zi de Pasti-18 aprilie 2017-2017-1000px

  2-Doga Eugen Vatra Neamului- a treia zi d ePasti-18 aprilie 2017-2017-1000px

 

3-Doga Eugen Vatra Neamului- a treia zi d ePasti-18 aprilie 2017-2017-1000px

 

4-Doga Eugen Vatra Neamului- a treia zi d ePasti-18 aprilie 2017-2017---1000px

 

5-Doga Eugen Vatra Neamului- a treia zi d ePasti-18 aprilie 2017-2017-1000px

 

Celebrul compozitor Eugen Doga îşi ascultă melodiile de Sf. Paşti, la „Vatra Neamului” din Chişinău

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Vlad Caragia

Sursa video: Vlad Caragia

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (5)

  1. […] – 2017. De fapt, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a dat tonul concertelor, spectacolelor, pe care maestrul Eugen Doga le va susține în R. Moldova, România, Rusia, la fel cum înaintemergătoare a fost această prestigioasă instituție și-n Anul Eugen Doga […]

  2. […] Compozitorul Neamului Eugen Doga a sărbătorit a treia zi de Sf. Paşti la „Vatra Neamului” […]

  3. […] Compozitorul Neamului Eugen Doga a sărbătorit a treia zi de Sf. Paşti la „Vatra Neamului” […]

  4. […] Compozitorul Neamului Eugen Doga a sărbătorit a treia zi de Sf. Paşti la „Vatra Neamului” […]

  5. […] Compozitorul Neamului Eugen Doga a sărbătorit a treia zi de Sf. Paşti la „Vatra Neamului” […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter