Compozitorul Eugen Doga a devenit membru al Academiei Europene de Științe și Arte, alături de 5 colegi de la AŞM


Şase personalități notorii din R. Moldova, membri ai Academiei de Științe a Moldovei, au devenit recent membri de onoare ai Academiei Europene de Științe și Arte (Academia Scientiarum Et Artium Europaea).

Academicienii Eugen Doga, Teodor Furdui, Ion Bostan, Valeriu Rudic, Mihai Cimpoi şi dr. hab. Aurelian Dănilă au fost primiţi în rândul academicienilor europeni la propunerea Acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, care a fost – până la 14 noiembrie 2014 – singurul membru al Academiei Europene de Științe și Arte, originar din Republica Moldova.

Candidații la prestigiosul titlu s-au remarcat prin excelență științifică și dedicație, promovarea valorilor europene şi universale, precum și prin consolidarea rolului determinant al științei, artei în țară și în spațiul UE.

Notă. Academia Europeană pentru Ştiinţe şi Arte este cel mai înalt for științific european, fondată la Salzburg, Austria, în anul 1990 și reprezintă expresia unității spirituale a Europei, precum și a științei interdisciplinare și artei la nivel continental. Forul academic numără 1500 de personalități, în cadrul a șapte secții: Științe Umaniste; Medicină; Artă; Științe Naturale; Științe Sociale, Economice și Juridice; Științe Tehnice și ale Dezvoltării și Religiile Lumii.

Academia Europeană de Științe și Arte are 12 protectori, 50 de senatori, iar din corpul academic fac parte 29 de laureați ai Premiului Nobel.

Ceremonia de înmânare a însemnelor de membru de onoare al Academiei Europene de Științe și Arte, pentru savanții din Republica Moldova va avea loc în luna martie 2015, la sediul Academiei din Salzburg, Austria.

 

 

Sursa material: Academia de Ştiinţe a Moldovei

Sursa foto: Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] Este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, fiind invitat recent şi în rândurile Academiei Europene de Științe și Arte. […]

  2. […] Este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, fiind invitat recent şi în rândurile Academiei Europene de Științe și Arte. […]

  3. […] primit însemnele titlului de Membru de Onoare al Academiei Europene de Științe și Arte (AEȘA), titlu onorific acordat în luna septembrie 2014, la recomandarea Acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei (AŞM), […]

  4. […] Compozitorul Eugen Doga a devenit membru al Academiei Europene de Științe și Arte, alături de 5 … […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter