Chiar daca Preşedintele lor nu era acasă, 500 tineri basarabeni au fost primiţi la Cotroceni, în Sala Unirii


Tinerii porniți pe jos, în 5 iulie 2015, din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, pentru a cere autorităților Unirea, au fost primiți astăzi, duminică, 12 iulie, la Palatul Cotroceni.

În urma apelului lansat către președintele României, Klaus Iohannis, în care solicitau să fie întâmpinați acasă ca membri ai familiei, nu ca oaspeți, 500 de participanți la marș au trecut duminică pragul palatului prezidențial, în Sala Unirii. 

Primii doi oameni în stat, președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta, au adresat în această dimineață, pe paginile lor de Facebook, un salut participanților la Marșul lui Ștefan cel Mare. Totodată, aceștia și-au exprimat încrederea în viitorul comun al României și al Republicii Moldova.

,,Proiectul de țară al României – Unirea cu Republica Moldova, va fi realizat până cel târziu în 2018. Politicienii de la Chișinău ar trebui să ia exemplu de la liderii politici de la București și să inițieze demersuri similare pentru Reunificare. Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare care au ajuns astăzi la București au ales să scrie această istorie, să facă această istorie și să o predea generațiilor viitoare așa cum este firesc: în concordanță cu voința populară de pe cele două maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Mii de bucureșteni i-au întâmpinat în Piața Universității pe tinerii basarabeni care au parcurs în Marșul lui Ștefan cel Mare sute de kilometri pe jos pentru Unire, prin caniculă și furtuni. Ulterior, împreună au mers în marș spre Palatul Cotroceni.

 

Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                                 

12 iulie 2015

Actiunea 2012-Marsul Unirii-Bucuresti-Sala Unirii Cotroceni-12 iulie 2015-700px

 

Actiunea 2012-Marsul Unirii- Bucuresti-banner Stefan cel Mare-12 iulie 2015-700px

  Actiunea 2012-Marsul Unirii ajuns la Bucuresti-12 iulie 2015-700px

 

 

Mesajul de pe Facebook al Preşedintelui României, Klaus Iohannis

,,Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere. Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană, că drumul nostru are o destinație comună. Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!

 

Mesajul de pe Facebook al Prim-ministrului României, Victor Ponta

,,Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Şi cred că oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi!”

 

 

Imagini de pe pagina fb TVR, Gara Bucureşti, 12 iulie 2015:

  1-TVR-Marsul Uniriii intampinare Gara Bucuresti-banner-12 iulie 2015-700px

  2-TVR-Marsul Uniriii intampinare Gara Bucuresti-paine si sare-12 iulie 2015-700px

 

3-TVR-Marsul Uniriii intampinare Gara Bucuresti-multim-12 iulie 2015-700px

 

4-TVR-Marsul Uniriii intampinare Gara Bucuresti-paine si sare-12 iulie 2015-700px

 

 

 

Sursa material: Platforma Unionistă Acțiunea 2012 / Elena Podoleanu

Sursa foto: Acţiunea 2012 / www.tinerii.md / pagina fb TVR

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter