Cetera şi… avionul drag. AEROclipul „Back to Maramu`” cu Vasilică Ceteraşul: salt cu paraşuta de la 3000 m, cântând la vioară


Brav Ceteraş are Marmureşul, felicitări lui Vasilică pentru curaj şi pentru promovarea folclorului românesc la ÎNĂLŢIMEA aşteptărilor noastre!!!

Videoclip demn de Cartea Recordurilor pentru Vasilica Ceteraşul. Acesta a reuşit performanţa de a cânta la vioara sa la o altitudine de 3000 m. Filmările au avut loc şi în satul natal al maramureşeanului, Onceşti, dar şi în alte locaţii.

Vasilica Ceterasul si-a lansat recent videoclipul Back to Maramu`”, primul din cariera artistului, videoclip filmat în condiţii incredibile. Maramureşeanul s-a aruncat cu paraşuta din avion şi, în premieră mondială, a cântat la vioară în aer.

Vasilica Godja cântă la vioară indiferent de condiţii, chiar şi la peste 3.000 de metri altitudine. Asta a vrut să demonstreze interpretul de muzică populară pentru care vioara pare să nu mai aibă niciun fel de secrete, în primul său videoclip Back to Maramu`”.

Am încercat cu vioara tot ce se putea. Sau cel puţin credeam că le-am făcut pe toate. Am vrut să mă autodepăşesc. Să-mi demonstrez în primul rând mie că măiestria nu are limite şi că sunt în stare să cânt la câteva mii de metri în aer”, a declarat Vasilica Ceteraşul.

Practic, artistul a sărit cu paraşuta în timp ce a cântat preţ de câteva minute la vioară. Imaginile filmate sunt o premieră pentru România şi au ajuns la Guiness Book, care va trimite la Aerodromul de la Luncani o echipă pentru a omologa reuşita cântăreţului. Astfel, Vasilica Ceteraşu ar fi primul artist din România care s-ar putea lăuda cu un videoclip într-una dintre paginile Cărţii Recordurilor. Nu doar imaginile filmate sunt spectaculoase, ci şi echipa implicată în acest proiect. Filmările au durat nu mai puţin de patru zile şi au avut loc în Onceşti, satul natal al artistului, la Sub Cetate la Matei, singurul muzeu al satului locuit din România, la Sighetu Marmaţiei, la Aerodromul din Luncani, dar şi pe Aeroportul din Băneasa, într-un avion de lux.

 

 

 

La filmări au participat peste 250 de persoane. Invitaţii speciali au fost prezentatoarea TV Iuliana Luciu, dar şi Patrick Dorle, un român ajuns afacerist de succes pe Champs Elysees. Filmările nu au fost lipsite de peripeţii. În primul moment de cădere, Vasilica a avut câteva minute în care şi-a pierdut cunoştinţa, însă apoi şi-a revenit şi a cântat fără încetare, până când a ajuns la sol.

A fost pentru prima dată când am zburat şi mi-a fost destul de frică, trebuie să recunosc. Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la sol a fost să o privesc pe Mihaela, regizorul videoclipului. Mă rugam în gând să iasă totul perfect, să nu fiu nevoit să fac vreo dublă”, a mai spus artistul.

Videoclipul spune povestea de succes a maramureşeanului, cea a tânărului simplu de la ţară, ajuns cunoscut în lumea bună a oraşului. El renunţă la viaţa citadină şi revine la satul de care i-a fost dor.  

Zborul cu avionul e că o îndepărtare de la rădăcini, de la sat, iar aterizarea cu paraşuta e revenirea. Nu a mai zburat nimeni în timp ce cântă la vioară. S-a încercat ceva deosebit pentru a atrage oamenii către muzica populară. Încercăm prin acest videoclip să promovăm satul românesc”, a declarat Mihaela Andoni, unul dintre regizorii din noua gardă, laureată internaţional pentru filmele sale.

Vasilică şi-a propus să facă cunoscut Maramureşul în întreaga lume. Videoclipul Back to Maramu`” va participa la câteva festivaluri internaţionale de prestigiu pentru videoclipuri, precum Berlin Music Video Awards, Sprockets Music Video Festival, Los Angeles Music Video Festival.

 

Sursa material: ziarul Adevărul

Sursa foto/video: Vasilică Ceteraşul / YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter