Cernăuţi// Fără taxe pentru vizele de lungă ședere în România acordate cetățenilor ucraineni


Începând cu data de 21 octombrie 2016, nu se vor mai percepe taxe pentru vizele de lungă ședere în România acordate cetățenilor ucraineni, în baza Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru eliberarea vizelor de lungă ședere, semnat la 6 mai 2016.

Potrivit Timp Românesc, vizele de lungă şedere sunt valabile pe întregul teritoriu al României şi conferă titularilor un drept de şedere unic cu durata de 90 de zile, care poate fi prelungit – în ţară, de către serviciile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări, printr-o procedură specială.

Acordul între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru eliberarea vizelor de lungă şedere are ca scop facilitarea eliberării de vize de lungă şedere cetăţenilor ambelor state.

În baza acordului, fiecare parte va elimina taxele consulare pentru eliberarea vizelor de lungă şedere în favoarea cetăţenilor celeilalte părţi.

Informații suplimentare privind regimul vizei române sunt disponibile la: http://kiev.mae.ro/node/757

 

 

Sursa material: portalul BucPress Cernăuţi

Sursa foto: Radio Cernăuţi

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter