Cernăuţi// Decizia satelor româneşti Mahala şi Ostriţa de a se uni într-o comună sabotată de şeful regiunii


Românii din Mahala şi Ostriţa din ţinutul Herţei  sunt nemulţumiţi de faptul că guvernatorul regiunii Cernăuţi, Oleksandr Fişciuk, nu reacţionează la decizia celor două primării care vor să se unească într-o comunitate teritorială unică.

Încă la începutul lunii august primăria comunei Mahala, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, a înaintat către Administraţia Regională de Stat pachetul de documente privind formarea comunităţii teritoriale împreună cu primăria satului Ostriţa, raionul Herţa. Conform legislaţiei ucrainene, pe parcursul a zece zile lucrătoare şeful administraţiei regionale de stat trebuie să ia o decizie şi să le dea un răspuns locuitorilor celor două primării. Însă indiferenţa guvernatorului Fişciuc se face observată deja de două luni.

– La noi oamenii s-au obişnuit, probabil, că mai întâi trebuie de făcut scandal, de ieşit în stradă şi de blocat circulaţia mijloacelor de transport, pentru ca cineva să reacţioneze, a declarat primarul de Mahala, doamna Elena Nandriş. La 9 octombrie se împlinesc exact două luni de când ne-am adresat oficial guvernatorului Fişciuk, de la care n-am primit până în prezent nici un răspuns oficial, aşa cum prevede legea. Nu ştim ce să facem şi cum să procedăm mai departe? Se poate ajunge chiar până la un mare scandal. Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia creată şi de această indiferenţă din partea autorităţilor regionale. Ei vin zilnic la primărie şi mă întreabă ce se întâmplă, care e răspunsul dlui Fişciuk şi de ce dânsul nu se prea grăbeşte să ia o decizie pentru ca cele două primării să devină cu adevărat o comunitate teritorială puternică, a mai spus doamna primar Elena Nandriş, într-o discuţie purtată cu jurnaliştii cernăuţeni.

Portalul de ştiri BucPress.eu va urmări această situaţie şi vă va ţine la curent. Sperăm ca guvernatorul regiunii Cernăuţi dl. Olexandr Fişciuk, după ce va afla din presa locală că oamenii din cele două primării sunt cu adevărat nemulţumiţi de această tăcere şi indiferenţă, care vine din partea domniei sale, va reacţiona la solicitarea mahalenilor şi ostricenilor, întrucât aceasta este voinţa lor şi nu poate ca cineva să le interzică.

 

DEȘTEPTAȚI-VĂ , C-AM DORMIT DESTUL!

 

 

 

Sursa material: BucPress.eu

Sursa foto: Pogliad.ua

Sursa video: Vasile Rauţ

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter