Cenaclul transfrontalier „Mașina cu poeți” a juns și la Ipoteștii lui Mihai Eminescu


La Memorialului Ipotești –  Centrul Național de Studii Mihai Eminescu (județul Botoșani), la Lacul cu nuferi, a avut loc cea de-a zecea ședință, specială, a Cenaclului Transfrontalier (Cernăuți-Suceava) MAȘINA CU POEȚI, la care au participat poeți din Botoșani, Suceava și Cernăuți.

Invitatul special al cenaclului din partea județului Botoșani a fost Vlăduț Scutelnicu, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Comunitatea de poeți din Cernăuți a fost reprezentată de Vasile Tărâțeanu, poet și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, R. Moldova și Ucraina, membru de onoare al Academiei Române. Alături de Vasile Tărâțeanu la Ipotești au fost Elena Nandriș și Iulia Todirean din reg. Cernăuți.

Florin Dan Prodan, fondatorul grupării literare și artistice Zidul de Hârtie din Suceava, a fost invitatul special al sudului bucovinean. El este director al Festivalului Internațional de Poezie și Arte vizuale Inside Zone și al rezidenței artistice de la Borsec.

Manifestarea a fost moderată de Gina Puică, directoarea Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yuri Fedkovici”

Centrul BucPress reamintește că Cenaclul transfrontalier „Mașina cu poeți” este o inițiativă a Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yuri Fedkovici” și a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, instituții organizatoare ale evenimentului, în parteneriat cu Clubul de Inițiativă Literară de la Suceava.

 

Ipotesti Masina cu poeti din Bucovina 3 24 iulie 2017  Ipotesti Masina cu poeti din Bucovina 1 24 iulie 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: BucPress.eu și Radio Cernăuți

Sursa foto: Elena Nandriș

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter