Cenaclul FLACĂRA, Vasile Şeicaru: ACTORUL („Viaţa e un teatru trist…”)


Flacăra Film Chişinău vă îndeamnă să ne amintim mereu de FLACĂRA din România, răsfoind, rând pe rând, cineCLIPe din activitatea acestui fenomenal Cenaclu cu poezie frumoasă şi muzică folck, rock îndrăzneaţă pentru acele vremuri, care schimba mentalitatea tinerilor din Ţara Românească, aflată sub comunism, dar şi din Basarabia, Bucovina de Nord, ocupate de ruşi, unde transmisiunile de la Radio Bucureşti erau ascultate clandestin, constituind pentru cei din Moldova sovietizată adevărate lecţii de Istorie, de Limba Română, de Demnitate Naţională.

Cântecul lui Vasile Şeicaru ACTORUL, cunoscut şi cu titlurile O, biet actor…  sau Viaţa e un teatru trist…, este un şlagăr al legendarului Cenaclu, care nu-şi pierde actualitatea, graţie mesajului transmis publicului, a versurilor pline de adevăr, scrise de poetul Adrian Păunescu.

Este, de fapt, un cântec dedicat tuturor artiştilor, oamenilor de creaţie, care duc o viaţă zbuciumată, plină de sacrificii, deseori marcată de sărăcie, singurătate, uitare, neînţelegere din partea societăţii în care trăiesc…

Secvenţa / clipul face parte din documentarul Te salut, generaţie-n blugi!, realizat în România comunistă de Cornel Diaconu, film îmbunătăţit tehnic de TVR Media în anul 2008.

La realizarea acesui film a colaborat şi Marcel Loteanu de la Bucureşti, fratele marelui regizor Emil Loteanu. Ambii s-au refugiat în România în luna iunie 1940, dar, în anii ’60, Emil s-a întors la Chişinău…, unde începe glorioasa sa actvitate de cineast cu renume internaţional.

 

Cenaclul FLACĂRA, Vasile Şeicaru: ACTORUL („Viaţa e un teatru trist…”)

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Jurnalul Naţional

Sursa video: YouTube / Flacăra TV & Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter