Cenaclul Flacăra, Octavian Bud şi Adrian Păunescu – NICIODATĂ


Fragment din Omagiul Televiziunii Române adus Cenaclului Flacăra, fenomen de masă unic în Europa, dacă nu chiar în Lume, cu spectacole de poezie, muzică (folck şi rock), dans, pagini de istorie şi dialog LIVE – toate împletite fericit între ele, cu gust şi talent.

Fondat şi condus de carismaticul poet Adrian Păunescu, acest Cenaclu istoric a susţinut 1615 spectacole cu milioane de spectatori, ascultători şi telespectatori, devenind hyperpopular în România, mai cu seamă în rândul (mai) tinerilor, a generaţiei în blugi, precum însuşi Păunescu alinta cu drag tinerii României.

Cântecul răscolitor NICIODATĂ, pe care îl readucem astăzi în actualitate, interpretat de Octavian Bud, susţinut de autorul versurilor, Adrian Păunescu, este foarte cunoscut şi în Basarabia / R. Moldova. Mulţi dintre noi l-am cântat împreună cu marele poet la Teatrul de Vară din Chişinău, când a trecut pentru prima dată Prutul împreună cu trupa sa Totuşi Iubirea! – o reeditare a Cenaclului Flacăra.

 

În sâmbăta Învierii Domnului și NICIODATĂ să nu uităm de cei mai trişti ca noi… 

 

 

 

 

 

Cenaclul „Flacăra” a fost lansat în 17 septembrie 1973 şi a activat până la 15 iunie 1985, când a fost interzis de tov. Ceauşescu. Activitatea Cenaclului fiind suprimată imediat după tragedia de la Ploieşti, unde, în cadrul spectacolului, pe furtună şi întuneric, s-au produs busculade dramatice, soldate cu victime omeneşti. Incident sau diversiune a securităţii?!, acesta rămâne a fi învăluit în mister până astăzi…

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: Trilulilu (colecţie foto)

Sursa video: YouTube / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Cenaclul Flacăra, Octavian Bud şi Adrian Păunescu – NICIODATĂ […]

  2. […] Cenaclul Flacăra, Octavian Bud şi Adrian Păunescu – NICIODATĂ […]

  3. […] Cenaclul Flacăra, Octavian Bud şi Adrian Păunescu – NICIODATĂ […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter