Celebra Doina Badea cântă „Kazaciok” în limba franceză, arhivă de aur Electrecord


În fiecare an, pe 6 ianuarie ne amintim cu drag de Doina Neamului – Doina Badea, una dintre cele mai calde, romantice, fermecătoare voci ale muzicii uşoare româneşti din anii ’60-’80, epocă de aur a artei româneşti în genere, în muzică şi cinematografie cu precădere.

Cu toate interdicţiile şi bruiajele de la Prut ale regimului kgb-ist sovietic, cântăreaţa Doina Badea era foarte populară şi în Moldova sovietizată, mai cu seamă între studenţi, între cei îndrăgostiţi.

Ne-a lăsat adevărate comori muzicale, în divers gen, chiar dacă a trăit pe astă lume doar 37 de ani, viaţa fiindu-i curmată în câteva clipe de cutremurul ucigaş din 4 martie 1977.

Mai multe despre Doina Badea puteţi citi în articolul Flacăra din luna martie 2015:

Legendara artistă Doina Badea cântă „Nu te opri” (Omagiul FlacăraTV pentru Doina Neamului zdrobită CUTREMURător)

Flacăra continuă să-i valorifice opera şi, totodată, s-o descopere… Majoritatea dintre noi o cunosc pe Doina Badea cea lirică, melancolică, dar iată că a avut în destinul ei artistic şi cântece mai săltăreţe, între acestea şi Kazaciok-ul, la modă nu numai în România, dar şi în Europa, la fel ca şi nemuritorul Oci ciornyie.

Uimitoare această arhivă de aur Electrecord, o altă Doina Badea, care, deşi fusese supranumită Edith Piaf a României, în această lucrare seamănă mai mult cu Mireille Mathieu…

S-o ascultăm cu zâmbet şi curiozitate plăcută, pentru că nu veţi auzi în fiece zi un român atât de talentat, care să reuşească să interpreteze franţuzeşte un cântec rusesc, în stil nemţesc interbelic… Aranjamentul muzical şi back vocalul actorilor sunt memorabile.

 

Lumină Lină Doinei Neamului, n-o uităm nici la Chişinău

 

Doina Badea – „Kazaciok” în limba franceză

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: captură video

Sursa video: Ceasuri muzicale

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter