Ce noroc pe capul lui Putin că are presă pricepută!: Ucraina si R. Moldova s-au sincronizat şi sugrumă Transnistria


Autoritățile moldovene au deportat un corespondent al canalului de televiziune „Russia”. Dmitry Kaystro a fost reținut pe aeroportul din Chișinău.

După interogatoriu, el a spus că intrarea în țară (n.r. – Republica Moldova) ii este interzisa pentru urmatorii 4 ani. Motivele pentru o astfel de decizie nu au fost explicate.Un alt jurnalist rus a fost inclus în lista persoanelor indezirabile. Cu toate acestea, Dmitri Hrustalev a reusit cumva sa ajunga in Transnistria si sa filmeze exercitiile trupelor transnistrene.
Odata cu blocarea accesului in Republica Moldova, implicit in Transnistria, a unor cetateni rusi, printre care se numara jurnalisti, militari sau politicieni, a reaparut printre separatistii transnistreni ideea reactivarii aeroportului din Tiraspol.

Potrivit presei din Rusia, autoritatile ucrainene au amplasat sisteme antiaeriene dotate cu rachete sol-aer in regiunea Odesa pentru a interzice accesul avioanelor rusesti in spatiul aerian ucrainean iar in functia de guvernator al regiunii a fost numit Saakașvili, fostul presedinte al Georgiei. Asta face ca Rusia sa nu mai poata aproviziona sau intari numarul de „pacifisti rusi” din Transnistria.

Tot presa rusa afirma, insa, ca majoritatea „pacificatorilor rusi” din Transnistria sunt de fapt localnici, transnistreni care detin cetatenia rusa, acuzand Ucraina si Republica Moldova ca si-au sincronizat actiunile pentru a sugruma Transnistria.
 

 

FlacăraTV recomandă şi:

Nazarenko: Frontiera cu Transnistria, o continuă ameninţare militară pentru Ucraina

 

 

Sursa material: Glasul.info

Sursa foto: captură video

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter