Câștigătorul Trofeului GOPO este regizorul Daniel Sandu și filmul „Un pas în urma serafimilor”

Premiile GOPO-regizorul cistigator Daniel Sandu-Foto_Ionut Rusu

Marți, 27 martie 2018, de Ziua Unirii Basarabiei cu România și a Zilei Mondiale a Teatrului, la Teatrul Naţional din Bucureşti a avut loc cel mai important eveniment cinematografic al României: Gala Premiilor GOPO, Ediţia a XII-a.

În competiție au intrat peste 80 de filme: 23 de lungmetraje, 12 documentare şi 49 de scurtmetraje.

Trofeul GOPO, Premiul mare pentru Cel mai bun film, a fost câștigat de echipa care a realizat filmul Un pas în urma serafimilor, în regia tânărului regizor Daniel Sandu, lungmetraj care s-a învrednicit de alte șapte premii importante: Cel mai bun regizor (Daniel Sandu), Cel mai bun scenariu (Daniel Sandu), Cel mai bun film de debut (Daniel Sandu), Cel mai bun actor într-un rol principal (Vlad Ivanov), Cel mai bun actor într-un rol secundar (Ali Amir), Cea mai bună imagine (George Dăscălescu) și Tânără speranță (Ștefan Iancu). „Un pas în urma serafimilor” a primit și Premiul Asociației Române a Operatorilor (RSC).

 

 

 

Diana Cavallioti, Ana din filmul „Ana, mon amour”, a câștigat Premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal.

Cel mai bun documentar a fost recunoscut filmul „Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu, Premiul pentru Cel mai bun film European revenind producției „Despre trup si suflet”.

Premiul GOPO pentru Întreaga Carieră a fost oferit actorilor George Mihăiță și Vladimir Găitan, Premiul pentru Întreaga Activitate – actriței Sanda Toma și operatorului de imagine Ion Marinescu.  De un Premiu special s-a învrednicit criticul și istoricul de film Bujor T. Rîpeanu.

 

 Reportaj TVR 1 de la Gala Premiilor GOPO, 27 martie 2018

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: Premiile GOPO / Ionuț Rusu

Sursa video: TVR 1 si YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md