„Cântă un Artist”: Adrian Beldiman în dialog cu Basarabeanca (Radio Moldova, 14 martie 2015)


Dragi prieteni ai muzicii şi valorilor Naţionale,

propunem atenţiei dvs o frumoasă emisiune cu şi despre cantautoarea Aurica Dicusară Basarabeanca, interpretă de muzică patriotică, realizată de tânărul compozitor Adrian Beldiman, redactor-şef al Departamentul Muzică Radio Moldova.

Emisiunea cu genericul Cântă un Artist, titlu inspirit din opera marelui compozitor Mihai Dolgan, a fost difuzată de postul Naţional Radio Moldova sâmbătă, 14 martie 2015, ora 18:15, cu prilejul zilei de naştere a artistei-simbol Basarabeanca, creatoare de muzică de Dor şi Neam.

„Primăvara cu cercei de Mărţişor şi cu coroniţă de flori este sinonimă cu Femeia, cu Mama, cu minunea naşterii şi renaşterii, cu Începutul şi Nemurirea, aşa cum cântă cu duioşie eroina ediţiei speciale de astăzi: o făptură plăpândă, o mamă firavă ca o floare, dar care are o putere de spirit şi o voce capabile să ne trezească din starea de nepăsare, să ne unească în jurul valorilor Naţionale şi să ne dea speranţa că nu e totul pierdut, că Basarabia se va întoarce acasă, îi vor fi oblojite rănile istorice şi nu va mai plânge niciodată…” – astfel îşi începe emisiunea romanticul compozitor Adrian Beldiman.

Continuarea mesajului publicistico-artistic – în playerul AUDIO alăturat.

 

Audiţie plăcută şi de folos sufletului dvs bucuros de frumos!

 

Mihai Eminescu „Floare albastră”, Basarabeanca (vocalize), Nicolae Jelescu (recital), muzică – Adrian Beldiman 

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: arhiva Flacăra Film

Sursa audio: Radio Moldova

Sursa video: YouTube

 

 

Flag Counter

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

În 2018 marcăm Centenarul Marii Uniri.
Ce credeți că vom obține de-a lungul anului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...