CANNES 2015. Premiul „Canal +” pentru „Ramona” lui Andrei Crețulescu, în care joacă şi basarabeanul Dorian Boguţă


Scurtmetrajul Ramona de Andrei Crețulescu a primit premiul ”Canal +” al secțiunii Semaine de la Critique, la Cannes, informează reprezentanții filmului.

Premiul ”Canal +” este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de către echipa prestigiosului canal de televiziune. Astfel, scurtmetrajul românesc „Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune respectiv.

Violent, stilizat și fără dialoguri, „Ramona” încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) și „Kowalski” (2014).

Din distribuție fac parte aceiași actori ca și în scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu. În prezent, Andrei Crețulescu este în postproducție cu scurtmetrajul „Șapte luni mai târziu” și în preproducție cu primul lungmetraj, „Charlton Heston”, pe care îl va filma în toamnă.

„Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Premiul ”Canal +” a fost acordat pentru prima dată în 1992. De-a lungul timpului, printre regizorii onorați cu această distincție s-au numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman și Gaelle Denis.

 

RAMONA TRAILER

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Oana Ghiță

Sursa foto: captură film Ramona

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter