Canada// Creaţia pictorului moldovean Vasile Moșanu expusă la „Gallery 200” din Ottawa


La Galeria de Artă „Gallery 200” din Ottawa a fost inaugurată recent Expoziția personală de pictură a artistului moldovean, Vasile Moșanu, stabilit de mai mulţi ani în Canada.

Intitulată sugestiv – The Mask of Ages, Expoziția cuprinde Chipuri în timp, precum se poate vedea şi-n cele câteva imagini publicate de Ambasada Republicii Moldova în Canada.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei:

„În cei 35 de ani de creație, operele talentatului pictor, grafician și creator de vitralii, Vasile Moșanu, i-au adus recunoaștere internațională, făcând obiectul a numeroase expoziții de pictură în Moldova, Franța, Germania, SUA, Canada, Italia, Suedia, Estonia, România, Rusia ș.a. Picturile lui Vasile Moșanu sunt expuse în cadrul Muzeului de Arte din Chișinău, precum și în numeroase colecții private din întreaga lume.”

Vasile Moșanu este, totodată, un înzestrat şi prolific „ilustrator de cărți, icoane, picturi murale bisericești și vitralii”.

Expoziţia a fost vernisată în prezenţa E.S. Doamna Ambasador al Moldovei, Ala Beleavschi, la eveniment participând membri ai corpului diplomatic străin acreditat la Ottawa, reprezentanți ai dasporei Moldovei ş României, numeroși oameni de cultură şi artă din Canada.

Expoziția rămâne deschisă pentru public până la 8 martie 2016 şi poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00 și 21.00, sau sâmbăta, între orele 9.00 și 17.00, la „Gallery 200”, The School of Dance, 200 Crichton St, Ottawa, ON, K1M 1W2.

Pictorul e ca pasărea, pentru a zbura are nevoie de două aripi: talentul și munca, – afirmă autorul Expoziţiei.

Împărtăşim acest crez al pictorului Vasile Moșanu, originar din Moldova, dorindu-i din tot sufletul: sănătate, putere de muncă şi să se bucure de talentul său pe toate meridianele Destinului artistic!

FELICITĂRI! 

 

Ottawa-Vasile Mosanu-Expozitie pictura-Fecioara Maria-31-02-2016

Ottawa-Vasile Mosanu-Expozitie pictura-Lady-31-02-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottawa-Amb Ala Beleavschi-Festivalul Focul din Vatra-pictura Vasile Mosanu-16-01-2016-600px

E. S. Doamna Ambasador al Moldovei, Ala Beleavschi la Festivalul obiceiurilor de iarna „Focul din Vatră”, pe fundal – peisaje de Vasile Moşanu, Ottawa, Canada, 16 ianuarie 2016

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Ambasada R. Moldova în Canada

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Canada// Creaţia pictorului moldovean Vasile Moșanu expusă la „Gallery 200” din Ottawa […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter