Ca „mulţumire” României pentru sprijin şi loialitate, Kievul anunţă vânătoarea românilor cu dublă cetăţenie din Ucraina


În timp ce România dă jumatate de milion de euro pentru securitatea Ucrainei, mii de români din Maramureșul Istoric, Nordul Bucovinei, Ținutul Herței și Sudul Basarabiei amenințați de guvernul de la Kiev. Ce face MAE?

Aflat în Transcarpatia la ceremonia sfinţirii monumentului împărătesei Maria Tereza a Austriei de la Ujgorod, ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin s-a pronunţat împotriva instituirii dublei cetăţenii în Ucraina şi a anunţat că în curând vor fi luate măsuri împotriva persoanelor cu dublă cetăţenie, transmite Unian, preluat de Romanian Global News.

„În curând se vor aplica sancţiuni împotriva persoanelor cu două sau mai multe paşapoarte”, a adăugat Klimkin, după ce a participat la ceremonia sfinţirii monumentului împărătesei Maria Tereza a Austriei de la Ujgorod (în apropierea graniţei cu Slovacia).

„Cât de curând vor fi introduse controale vamale comune la graniţă, care vor exclude cazurile când la vama ucraineană un cetăţean arată un paşaport, iar la cea din altă ţară — un alt document de identitate”, a avertizat şeful diplomaţiei ucrainene.

Romania-Tricolor-cu rapturi teritoriale-Basarabia-Bucovina-HertaAmenințarea membrului guvernului de la Kiev ar putea afecta mii de români din Maramureșul Istoric, Nordul Bucovinei, Ținutul Herțași Sudul Basarabiei, care și-au rdobândit cetățenia română pierdută ca urmare a Pactlui criminal Molotov-Ribbentrop.

Reamintim că Romania va contribui, in anul 2015, cu 500.000 de euro la Fondul de sprijin al NATO pentru Ucraina in domeniul apararii cibernetice, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate în Monitorul Oficial.

Guvernul a aprobat prin HG Acordul de management financiar intre Romania, prin SRI, si Oficiul pentru control financiar al NATO privind Fondul de sprijin al Aliantei pentru Ucraina in domeniul apararii cibernetice, semnat la 2 decembrie.

Notăm că în Ucraina trăiesc circa jumătate de milion de români aflați sub o puternică presiune asimilaționistă și că Ucraina lezând grav drepturile elementare ale omului a interzis abuziv intrarea pe teritoriul său a mai multor jurnaliști români care au scris despre modul în care Kievul tratează comunitatea românească.

 

 

Sursa material: Romanian Global News

Sursa foto: Alexandrin Moiseev blog

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter