Buciumele au sunat cu jale la despărțirea de iubitul Părinte PIMEN, înmormântat azi la Sihăstria Putnei


Zi de doliu în Biserica Ortodoxă Română. Înalt Prea Sfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost condus pe ultimul drum. Sute de credincioşi s-au adunat astăzi, 22 mai 2020, la slujba de înmormântare care a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Autorităţile au luat masuri speciale pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Credința și dorința de a-și lua rămas bun de la ÎPS Pimen au adunat sute de oameni în centrul orașului Suceava, aflat în carantină până acum o săptămână.

În curtea Catedralei Arhiepiscopale au fost puse marcaje speciale, pentru a fi respectată distanțarea socială.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și PS Damaschin Dorneanu , Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cel care va prelua temporar atribuțiile ÎPS Pimen.

Slujba de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, transmisă în direct de TVR, a putut fi urmărită de credincioși și pe două ecrane, pentru a se evita aglomerația în anumite zone.

Joi a fost pelerinaj la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Înalt Prea Sfințitului Pimen. Încă de la sosire, cortegiul funerar a fost întâmpinat de zeci de preoți, călugări și credincioși, care i-au adus un ultim omagiu fostului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Unii chiar au lăsat deoparte regulile și măștile de protecție și au sărutat sicriul.

 

 

Reportajul TVR 1 de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava // 22 mai 2020

ÎPS Pimen: „Să fiu înmormântat în Bucovina, pentru că aici mi-am trăit cei mai frumoşi ani”

 

 

Suceava, 22 mai 2020 // Funeraliile ÎPS Părinte Pimen

 

 

Sihăstria Putnei, 22 mai 2020 // Înmormântarea ÎPS Părinte Pimen

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

VIDEO Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a plecat spre Mănăstirea Sihăstria Putnei. Sute de oameni au luat parte la slujba de înmormântare a arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților

Principele Nicolae, prezent la slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor

 

INTERVIU / Arhiepiscopul Pimen la împlinirea vârstei de 90 de ani (2019)

IPS Părinte Pimen: „Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el și am văzut că încap”

 

15 cuvinte nemuritoare de la Părintele Arhiepiscop Pimen. „Să ne îngrijim, dar să nu ne îngrijorăm”

Mesajul dinainte de moarte al Înaltului Pimen către tinerii României: Stați aproape de Biserică și de Eminescu!

 

 

 

 

Sursa material: TVR 1

Sursa foto: Ziariști online

Sursa video: TVR / Ziar de Suceava / Doxologia

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter