Basarabia în direct! Dialog Anișoara Moraru – Luminița Dumbrăveanu, personalități și MODELE


După mai bine de cinci ani de la plecarea forțată, cu iz ideologic, de la Vocea Basarabiei, zilele trecute am revenit la microfonul acestui post de radio al Reîntregirii Neamului, fiind invitata colegei Anișoara Moraru (invitație lansată încă în luna iunie 2017).

Am mers cu bucurie la emisiunea Basarabia în direct! nu doar pentru că Radio Vocea Basarabiei are din 2017 un alt proprietar, om care a făcut posibilă relansarea postului în ziua încărcată de semnificații istorice – 16 mai (1812), ci și pentru că am o admirație constantă față de autoarea emisiunii, Anișoara Moraru, care ne bucură mereu sufletele cu muzică bună și cu invitații săi aleși pe sprânceană, oameni cu verticalitate, iubitori de valori perene, români în faptă concretă, nu țipălăi, profesioniști în domeniile în care activează, care au ce spune lumii, iar lumea are ce asculta / învăța din aceste lecții radiofonice.

Cu regret, nu prea mulți tineri jurnaliști de la noi și din România sunt preocupați astăzi de subiecte ce țin de cultura, istoria, spiritualitatea, sănătatea colectivă a Națiunii…

Ediția din 4 august 2017 a emisiunii Basarabia în direct! s-a axat pe un subiect vital rezistenței noastre în timp și în concurența cu alte popoare: MODELE morale, personalități integre și merituoase în fața societății și Istoriei, care, vedeți / simțiți și dvs, ne lipsesc tot mai mult… Precum era și firesc în luna august, am vorbit în special despre mult regretații Artiști ai Basarabiei – Ion Ungureanu (n. 2 august 1935) și Maria Bieșu (n. 3 august 1935), dar și despre scriitorii Lidia Istrati, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Emil Loteanu, Gheorghe Vodă, compozitorii Mihai Dolgan, Eugen Doga ș.a.

Pe parcursul dialogului am ascultat înregistrări de pe proaspătul CD Cine m-a strigat?, versuri de Grigore Vieru în lectura lui Ion Ungureanu, lansat recent, pe 2 august 2017, de Primăria mun. Chișinău.

Dialogul este prefațat de un cântec pe care îl ador, scris de maestrul Anatol Chiriac – PATRIA MEA, interpretat dumnezeiște de Maria Bieșu și Grigore Vieru.

 

Să nu-i uităm, fraților, și să ne fie mereu MODELE de gândire și făptuire pentru Neam!

 

Audiție plăcută tuturor!

 

Vocea Basarabiei-logo

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Artista Basarabeanca despre rudele deportate și patriotismul curat la Radio Vocea Basarabiei

Ion Ungureanu și Grigore Vieru omagiați la Chișinău – lansare de CD și o nouă carte în curs de apariție

Maria Bieşu şi Grigore Vieru cântă / recită PATRIA MEA (muz. Anatol Chiriac)

 

Luminiţa Dumbrăveanu – Dumitru Matcovschi, ULTIMUL dialog de proporţie al poetului (111 min.)

Remember Leonida Lari. Dialog cu Mihai Iorga şi Vlad Pohilă, după funeraliile din 13-12-2011

Remember scriitorul Victor Dumbrăveanu. Emisiune cu fiica Doina şi prietenul Ştefan Ţurcanu

 


Sursa material: Flacăra TV & Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Anișoara Moraru

Sursa audio: Radio Vocea Basarabiei / Anișoara Moraru

 

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Basarabia în direct! Dialog Anișoara Moraru – Luminița Dumbrăveanu, personalități și MODELE […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter