Basarabenii de la Paris către rudele din patrie: Hai, la vot!, Votați Dorin Chirtoacă! Vrem Europa acasă!


Basarabenii din Paris și-au arătat sprijinul pentru Dorin Chirtoacă la alegerile primarului din Chișinău de la 28 iunie 2015 printr-un flashmob.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de 24 iunie 2015 pe piața Trocadero, în fața Turnului Eiffel.

Participanții au afișat pancartele Vrem primar pro-european!, Vrem Europa acasă!, Hai, la vot!, Votați Dorin Chirtoacă!, Capitală europeană sau gubernie rusească?! și au discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova.

Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris a declarat „Prin mobilizarea noastră rugăm concetățenii noștri stabiliți peste hotare să nu rămînă indiferenți și să transmită același mesaj către rudele și prietenii rămași în Republica Moldova”.

Serghei Demidov, român din regiunea Cernăuți, a declarat că și românii de pretutindeni sînt alături de Dorin Chirtoacă.

Gheorghe Tighinean, membru PL din Sadova, Călărași, a menționat „Îi dorim lui Dorin Chirtoacă să rămînă puternic, să meargă înainte, niciun pas înapoi, și să ia în vedere opiniile susținătorilor, inclusiv ale celor din diasporă”.

Alexandru Levițchi, secretarul Asociației LaParis a declarat „Votul de acum pentru Dorin Chirtoacă nu înseamnă un vot pentru Partidul Liberal sau Mihai Ghimpu, dar înseamnă un vot pentru noi toți, pentru viitorul nostru european. Îi doresc lui Dorin Chirtoacă să apuce boul de coarne și să aibă mai mult curaj”.

Ion Cobzaru, tînăr basarabean stabilit de mulți ani la Paris a spus „Dorim ca Dorin Chirtoacă să cîștige următorul mandat și următoarele mandate ca să continue să construiască o capitală europeană cu o infrastructură dezvoltată”.

 

  Diaspora-Paris-iesiti la vot-votati Chirtoaca-700px

 

 

 

Sursa material: Vasile Calmaţui, Paris

Sursa foto: facebook

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter