Aurica Basarabeanca – „Bun și acru”, solo şi în duet cu Irina Loghin


E toamnă plină, e vremea în care satele Moldovei amiroase a poamă şi tulburel, se face vinul bun pentru Sfintele Sărbători de Crăciun, de Paşti şi pentru toate celelalte mese împărăteşti ale gospodarilor din anul ce vine.

E duminică, e sărbătoare şi dorim să vă întregim buna dispoziţie cu un cântec de glumă, de voie bună din creaţia cantautoarei Aurica Dicusară Basarabeanca din R. Moldova.

Bun și acru este unul dintre primele cântece scrise de Basarabeanca şi unul dintre cele mai populare la posturile de radio şi tv, la petreceri private, fiind preluat, în anul 2012, şi de interpreta Irina Loghin din România, care cântă, inclusiv în duet cu Fuego, încă vreo şapte cântece scrise de Basarabeanca.

 

Bun și acru – un cântec foarte frumos, îmbietor, plin de viaţă, cu poveşti dulci-acrişoare din copilăriile noastre de la sat, având şi un aranjament muzical pe cinste, creat de Sandu Gorgos, potrivit de minune stării de bucurie a omului harnic, care culege roade bune după un an de muncă.

În 25 septembrie 2015, colegii de la Prime TV, emisiunea Prima Oră, au invitat-o pe Basarabeanca în platou pentru a le cânta anume Bun și acru.

Înainte de a interpreta cântecul, Aurica Basarabeanca a avut un scurt dialog cu prezentatorul Eugen Bulgaru, care era pus pe glume de bună dimineaţă, stare de spirit transmisă şi artistei noastre cam timidă din fire…

 

În cea de-a doua secvenţă, vă invităm să asculaţi cântecul Bun și acru interpretat de Basarabeanca în duet cu Irina Loghin. Acest clip a fost darul Studioului Flacăra Film pentru vrednica noastră Basarabeancă, cu prilejul semicentenarului din ziua naşterii – 11 martie 2014.

 

Să trăiești, să-nflorești, Basarabeancă de AURica! 

împreună cu toastul principal al echipei noastre: Bun și acru!

 

 

Aurica Basarabeanca, cântec de voie bună – „Bun și acru” + interviu la PrimeTV

 

 

Duet Basarabeanca – Irina Loghin: „Bun și acru”

 

 

 

La rubrica Muzica Neamului puteţi asculta / viziona mai multe cântece scrise de cantautoarea Aurica Dicusară Basarabeanca din R. Moldova. AICI – cele două videoCLIPuri cu Basarabeanca, realizate de Flacăra Film Chişinău, iar mai jos, link-uri către două frumoase emisiuni TV şi Radio cu şi despre fenomenul artistic Basarabeanca, creatoare a Cântecelor de Neam, realizate de colegii Silvia Cărăuş şi Adrian Beldiman.

Duminică reconfortantă, audiţie / vizionare plăcută!

 

Aurica Basarabeanca – „Femeia în chipul iubirii”, emisiunea aniversară DOR, Moldova 1 TV 

„Cântă un Artist”: Adrian Beldiman în dialog cu Basarabeanca (Radio Moldova, 14 martie 2015)

 

Cantautoarei Aurica Basarabeanca i-a fost conferit titlul Artistă Emerită, la propunerea AŞM

Aurica Basarabeanca a primit azi distincția „Artistă Emerită” de la Președintele R. Moldova

 

 

Sursa material: Flacăra Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Aurica Dicusară Basarabeanca

Sursa video: PrimeTV / Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Aurica Basarabeanca – „Bun și acru”, solo şi în duet cu Irina Loghin […]

  2. […] Aurica Basarabeanca – „Bun și acru”, solo şi în duet cu Irina Loghin […]

  3. […] Aurica Basarabeanca – „Bun și acru”, solo şi în duet cu Irina Loghin […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter