AUDIO, Paris. Teroristul Amedy Coulibaly către ostatici: „În Iraq, din cauza embargoului, au murit un milion de copii”


Noi detalii despre luarea de ostatici de la magazinul din Vincennes, din estul Parisului. Este vorba de o înregistrare exclusivă obţinută de jurnaliştii de la postul francez RTL – o discuţie între atacator, Amedy Coulibaly, şi ostatici.

Înregistrarea a fost făcută cu ajutorul unuia dintre oamenii captivi, care a sunat la redacţie şi a lăsat telefonul deschis. Totul pentru ca jurnaliştii să poată auzi ce le spune teroristul:
Terorist: Mă gândesc la cei care luptă cu Bashar al Assad în Siria. Ei torturează oameni. Nu am intervenit ani de zile. Apoi bombardamente, coaliţii de state, toate astea (…) de ce fac asta? A fost mai întâi nordul statului Mali, apoi Siria, o înscenare în acelaşi timp. Trebuie să se oprească să mai atace Statul Islamic, trebuie să se oprească să le ia vălul de pe faţa femeilor noastre, trebuie să se oprească să ne mai aresteze fraţii fără motiv.

Terorist: Voi sunteţi cei care vă alegeţi guvernanţii şi guvernele voastre nu v-au ascuns niciodată că vor merge să lupte în Mali sau în altă parte. În primul rând. Doi, voi îi finanţaţi. Plătiţi taxe şi alte lucruri şi îi aprobaţi.

Ostatic: Ne obligă să facem asta.

Terorist: Ce? Nu sunteţi obligaţi. Eu nu plătesc taxe.

Ostatic: Dacă le plătesc, o fac pentru drumuri, pentru şcoli (…)

Ostatic: Ne plătim taxele, dar nu facem rău nimănui.

Terorist: Dacă toţi indivizii ar fi uniţi, aşa cum s-a întâmplat în cazul Charlie Hebdo, atunci când îşi aleg preşedintele, dacă ar fi la fel de uniţi.

Terorist: Faceţi aceleaşi mitinguri şi spuneţi: Lăsaţi musulmanii în pace şi noi vă vom lăsa în pace. De ce nu faceţi asta?

Terorist: Noi, acasă avem legea talionului. Ştiţi foarte bine chestia asta (…) Allah a spus în Coran: Dacă ei atacă, îi atacaţi la rândul vostru. Dacă se ating de copiii noştri, de femeile noastre, de luptătorii noştri, vom lupta cu bărbaţii care se luptă cu noi.

(…) Nu ştiţi ce se întâmplă în ţările musulmane. În Iraq, din cauza embargoului, au murit un milion de copii. Bine, acum vă zic: armata voastră nu vrea să intervină acolo pentru că oricine pune piciorul pe acel pământ va fi mort în zece minute. Nu vor ajunge să lupte. (…) Niciodată nu au ajuns să lupte. (…) Peste tot unde au fost, niciodată nu au reuşit. Allah este cu noi.

 


 

 

 

Sursa material: Digi24 TV

Sursa foto: Radio France Internationale

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter