Astra Film Festival// Premiul de Excelenţă pentru Cristi Puiu, reprezentantul românilor la Oscar 2017


Regizorul Cristi Puiu a primit sâmbătă seara Premiul de Excelență în cadrul Galei de Decernare a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Astra Film (AFF) de la Sibiu.

Potrivit unui comunicat al AFF, premiul a fost acordat pentru contribuția excepțională a regizorului la cinematografia mondială. Filmul său, Sieranevada a deschis ediția din acest an a festivalului de la Sibiu și este propunerea României pentru Premiile Oscar 2017, pentru Cel mai bun film străin.

Premiul Special a fost câștigat de Liviu Tipuriță, pentru filmul The New Gypsy Kings , ca o recunoaștere a eforturilor unui cineast pasionat, pentru contribuția sa la dezvăluirea prea puțin cunoscutelor povești de culise ale manelelor și maneliștilor din România.

Premiul pentru Cel mai bun documentar internațional a fost acordat filmului Changa Revisited (regia Peter Biella), pentru simplitatea plină de miez, eleganța montajului și capacitatea de a descoperi universalul într-un colț anume din lumea largă.

The Dazzling Light of Sunset” (regia Salome Jashi), un film care zugrăvește viața unei mici comunități prin ochii unei jurnaliste de televiziune, semnat de o regizoare care propune o estetică cinematografică originală și aduce pe ecran compoziții vizuale remarcabile, a fost alegerea juriului pentru Premiul Astra pentru Cel mai bun film documentar din Europa Centrală și de Est.

A Mere Breath” (regia Monica Lăzurean-Gorgan) – Premiul pentru Cel mai bun documentar românesc la Astra Film Festival 2016, urmărește de-a lungul a șapte ani dinamica unei familii din Copșa Mică: în timp ce tatăl așteaptă de la Dumnezeu vindecare pentru infirmitatea progresivă a mezinei, în interiorul familiei survin transformări care modifică ireversibil relațiile dintre ei.

 

Toate premiile Astra Film Festival 2016 AICI

 
Cristi Puiu despre filmul „Sieranevada”, propunerea României pentru Oscar

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Isabela Paulescu

Sursa foto: Astra Film Festival

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Astra Film Festival// Premiul de Excelenţă pentru Cristi Puiu, reprezentantul românilor la Oscar … […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter