România a luat sub protecţie casa din Basarabia în care s-a născut Adrian Păunescu


Guvernul României a aprobat, miercuri, 7 octombrie 2015, printr-o hotărâre, înființarea la Copăceni, raionul Sângerei, Republica Moldova, a unei filiale a Institutului Cultural Român ‘Mihai Eminescu’ de la Chișinău, informează Biroul de presă al Executivului.

Filiala de la Copăceni a ICR ‘Mihai Eminescu’ va funcționa în casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu și va permite extinderea parteneriatelor și proiectelor culturale în Republica Moldova, multiplicând impactul acestora la nivelul publicului de peste Prut, potrivit sursei citate.

„Având în vedere specificul relației politice dintre România și Republica Moldova și patrimoniul spiritual comun, activitățile Institutului Cultural Român ‘Mihai Eminescu’ de la Chișinău și ale filialei de la Copăceni vor urmări în continuare punerea în valoare a identității istorice, culturale și lingvistice, promovarea valorilor comune în spirit european și racordarea Republicii Moldova la circuitul cultural internațional„, mai precizează Guvernul României.

 

Anul 2014

 
Casa uitată a poetului Adrian Păunescu #Copăceni

 

 

Anul 2015

Prima ediție a festivalului ”Adrian Păunescu” la Copăceni, Sângerei #Secvențe

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Daniel Florea

Sursa foto: Turist în ţara mea

Sursa video: YouTube 1 / YouTube 2 – Curaj.TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. Andreescu
    12 oct.. 2016, 09:40 · Răspunde

    Adrian Paunescu, sigur a fost mai fericit ca niciodata !Bravo voua pentru acest minunat festival.Voi stiti sa pretuiti mai mult Genialii decit noi cei in mijlocul carora a trait si creat Genialul Adria Paunescu.Felicitari!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter