ASTĂZI l-am întâlnit pe Mihai Volontir la… Poşta Moldovei, pe timbre şi cărţi poştale pline de lumină


Pe fondul cotidianului gri din R. Moldova, dominat de sărăcie, corupţie, criminalizare a structurilor de stat şi, pe alocuri, de arestări siciliene, am trăit astăzi o rară bucurie sufletească – Poşta Moldovei a slobozit o rază de lumină cu chipul frumos, blând şi semeţ al nemuritorului Actor Mihai Volontir, care stă în prim-planul unui reuşit timbru poştal, având în plan secund o secvenţă din filmul Dimitrie Cantemir, care l-a consacrat pe Mihai Vodă Volontir în cinematografia Naţională.

Poşta Moldovei s-a ţinut de cuvânt şi astăzi, în ziua anunţată pentru lansarea timbrului comemorativ, a cărţii poştale şi a plicului în cinstea îndrăgitului Artist, am putut să le văd şi să procur mai multe, inclusiv în calitate de daruri de Crăciun pentru prietenii de-Acasă şi din diasporă, dar şi pentru jurnalişti, cineaşti de peste hotare, ca să cunoască Moldova mai bine.

M-a impresionat şi faptul că primele bijuterii filatelice au fost puse în circulaţie la oficiul poştal MD-3118 din Bălţi, oraş căruia Actorul de teatru şi film Mihai Volontir i-a dedicat peste jumătate de veac din viaţa şi activtatea sa artistică.

Timbrele comemorative Mihai Volontir (1934-2015). In memoriam” au apărut în 200 mii exemplare cu valoarea nominală de 1,75 lei, cărţile  poştale – 1000 ex., preţ 3 lei, iar plicul cu inscripţia prima zi” în 400 ex., având preţul de 12.50 lei. Autorul conceptului filatelic este designerul Lilian Iaţco.

Mulţumim din suflet celor de la Poşta Moldovei, care au adus acest luminos Omagiu Artistului Mihai Volontir la aproape 40 de zile de la ieşirea de pe scena astei lumi (15 septembrie 2015)…

 

Închei aceste notiţe de seară cu un catren al poetului Grigore Vieru, devenit cântec, imprimat de plicul zilei de azi:

Se duc, ne părăsesc artiştii,

Acoperiţi de mari cununi,

Se duc şi veselii şi triştii,

Se duc artiştii cei mai buni…

 

Lumină Lină

 

  Volontir Mihai-timbru comemorativ-Posta Moldovei 21-10-2015

 

Volontir Mihai-carte postala-Posta Moldovei 21-10-2015-700px

Volontir Mihai-plicul zilei de azi-Posta Moldovei 21-10-2015

 

Poşa Moldovei, ediţia 2014, la aniversarea a 80 de ani din ziua naşterii Artistului Mihai Volontir. Se mai găsesc in vânzare.

  Volontir Mihai-plic-Posta Moldovei 2014-900px

 

 

Muzica Neamului. Mihai Volontir: Rugă pentru Moldova (Grigore Vieru și Boris Polin)

 

 

 

Sursa material: Flacăra Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Flacăra TV / Poşta Moldovei

Sursa video: Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] ASTĂZI l-am întâlnit pe Mihai Volontir la… Poşta Moldovei, pe timbre şi cărţi poştale plin… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter