Asociaţia „Mioriţa” a organizat Ziua Culturii Moldovei în Portugalia: „Sfântă ţară şi frumoasă”


Asociaţia „Mioriţa” din oraşul Barreiro a organizat cea de-a cincea ediţie a Zilei Culturii Republicii Moldova în Portugalia, eveniment desfăşurat cu genericul „Sfântă ţară şi frumoasă”.

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, la eveniment au participat reprezentanți ai Ambasadelor Republicii Moldova și României în Portugalia, consilieri ai primăriilor și orașelor Barreiro și Moita, președinți ai mai multor asociații de imigranți, precum și soprana de origine română Elena Dumitrescu Nentwig, stabilită la Lisabona.

În scenă au evoluat membrii Asociației „Miorița” și copiii de la clubul literar-dramatic „Moștenitorii”, membrii Centrului cultural moldav, ai Ligii Femeilor din Almada, ai Asociației „Doina” din orașul Faro, Asociației „Busuioc” din Setubal, interpreții Victoria Leucă, Ion Reniță, Ioana Ghies, participanții la programul „DOR”, acordeonistul Vadim Lavranciuc și actorul portughez Pedro Oliveira.

Au fost, de asemenea, organizate o serie de expoziții de artizanat, de vestimentație în stil etno a modelierului Anei Javgureanu, de produse cosmetice naturale prezentată de Angela Andriuță, de cărți ai autorilor basarabeni, precum și o expoziție de vinuri moldovenești și divinuri.

Potrivit președintei Asociației „Miorița”, Rodica Gherasim, această sărbătoare a avut și o conotație de caritate , întrucât s-a adus și un simbolic aport pentru a o ajuta pe Iuliana Pușcaș, o tânără mămică, diagnosticată cu tumoare cerebrală.

 

Presa portugheză despre Asociației „Miorița” şi Rodica Gherasim:

Rodica Gherasim, Presidente da Associação dos Moldavos do Barreiro «Nós somos assim, porque somos latinos»

Galerie FOTO de la eveniment

 

1-Portugalia-Asociatia Miorita-copii prezentatore-600px

 

2-Portugalia-Asociatia Miorita-copii scena 8 nov 2015-600px

 

3-Portugalia-Asociatia Miorita-copii scena 1-8 nov 2015-600px

 

4-Portugalia-Asociatia Miorita-2-8 nov 2015-600px

 

5-Portugalia-Asociatia Miorita-vinuri Simion Croitoru-8 nov 2015-600px

 

6-Portugalia-Asociatia Miorita-covor-carti Gr-Vieru- 8 nov 2015-600px

 

7-Portugalia-Asociatia Miorita-poster eveniment 8 nov 2015

 

 

Sursa material: Ştiri TRM

Sursa foto: Asociaţia „Mioriţa” din oraşul Barreiro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter