Arsenie Boca – 5 profeţii cutremurătoare: Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, se va mînca şi carne de om…


În amintirea vrednicului părinte Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, Hunedoara, supranumit pentru darul înaintevederii – „Sfîntul Ardealului” (n. 29 septembrie 1910, d. 28 noiembrie 1989).

Cunoscut ca unul dintre cei mai importanţi vizionari şi oameni ai bisericii româneşti, părintele Arsenie Boca a făcut numeroase profeţii despre vremurile pe care le trăim sau care vor veni.

Se spune că părintele de la Prislop a anunţat împovărarea de taxe şi impozite pe care o trăim astăzi, a vorbit despre „spurcăciunea” ce va cuprinde toate clasele sociale, inclusiv instituţiile statului şi politica. Sfântul Ardealului a avertizat şi că bisericile vor rămâne goale şi vor cânta cucuvelele în ele, pentru că atât oamenii, cât şi preoţii se vor lepăda de credinţa în Dumnezeu.

Profeţiile nu apar în cărţile pe care ni le-a lăsat moştenire Sfântul Ardealului, ci sunt cuprinse în numeroase lucrări religioase. Mărturiile sunt susţinute de oamenii care l-au cunoscut sau au trăit în apropierea părintelui Arsenie Boca, de aceea, veridicitatea lor este legată strict de fidelitatea cu care aceştia au transmis vorbele de duh ale părintelui de la Prislop.

Iată cinci dintre cele mai cutremurătoare profeţii pe care le-ar fi făcut părintele:

 

  1. Profeţiile părintelui Arsenie Boca: „Vă vor cerne, vor lua totul!“

Din povestirile Surorii Septimia Maniş, 81 de ani, aşa cum apar în cartea „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca“, ediţie îngrijită de Ioan Cişmileanu, Editura Agaton, Făgăraş, 2005, reiese că părintele Arsenie Boca „văzuse” deja împovărarea de taxe şi impozite pe care o trăim astăzi:

„Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul! Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.

 

  1. Profeţiile părintelui Arsenie Boca: „Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru“

Un alt martor, Vasile Şerbu din Arpaşul de Jos, povesteşte cum părintele Arsenie Boca vorbea despre „spurcăciunea” – întruchipată aici de puterea banului şi de vicii – care va cuprinde toate păturile sociale.

A fost de faţă când părintele a scos dintr-un cufăr o carte veche despre care a spus că provenea de la sfinţii de la Muntele Athos: 

„În ea – ne-a spus părintele Arsenie – se găseşte descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască… Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.

 

Arsenie Boca-Sfantul Ardealului-Manastirea Prislop 2

Mănăstirea Prislop din Hunedoara, unde a slujit în ultima parte a vieţii părintele Arsenie Boca

 

  1. Profeţiile părintelui Arsenie Boca: „Vor rămâne bisericile goale, cucuvelele vor cânta într-însele“

În „Mărturii din Ţara Făgăraşului despre părintele Arsenie Boca“, ediţie îngrijită de Ioan Cişmileanu, Editura Agaton, Făgăraş, 2004, este cuprinsă o altă profeţie tulburătoare ce face referire la pierderea credinţei de către oameni, dar în special de „rătăcirea” preoţilor.

„Vine timpul, şi e foarte aproape, când toţi preoţii vor repara bisericile, iar alţii vor construi altele noi, dar nelucrând ei la sufletul omului, vor rămâne bisericile goale, cucuvelele vor cânta într-însele. Roadele slăbirii în dreapta credinţă a teologilor în facultăţi şi seminarii vor fi preoţii, care vor fi şi mai slabi ca învătătorii lor; mai ales în Transilvania ortodoxia aproape că va dispărea, ultima redută va fi Sibiul, dar va cădea şi acesta. Dumnezeu nu forţează mântuirea nimănui. Cine are minte să ia aminte”.

 

  1. Profeţiile părintelui Arsenie Boca: „Se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om”

Şi despre un război care va nimici tot ce va întâlni în cale a lăsat câteva avertizări părintele Arsenie Boca. Relatările preotesei Lucreţia Urea şi ale Paraschivei Anghel din „Alte mărturii despre părintele Arsenie Boca”, Editura Agaton, Făgăraş, 2008, vorbesc despre nişte semne înfricoşătoare.

„Toate aceste semne ni le-a prorocit părintele Arsenie prin anul 1945-1946 şi ne-a citit [tălmacit] din Biblie de la Apocalipsă că se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne. Părintele ne-a spus: „Nu vă spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie”. 

 

  1. Profeţiile părintelui Arsenie Boca: „Vor veni necazuri mai mari“

Aurelia Chiş, 93 de ani, a povestit cum părintele a vorbit despre necazuri mai mari decât munţii pe care oamenii nu le vor putea suporta.

„Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Făgăraşului. Ne-om duce la Munţii Făgăraşului şi la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munţilor: Cădeţi peste noi!, şi dealurilor: Acoperiţi-ne!» ) şi ne-om duce la morminte să iasă afară morţii şi să intram noi de vii că nu mai putem rezista”.

 

Arsenie Boca-Sfantul Ardealului-Crucea de mormant 3

Mii de credincioşi vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop

 

Cine a fost părintele vizionar?

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii ca opozant al regimului. Până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor.

A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Totuşi, Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989. Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă și:

Filmul documentar „Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului”

Litania către Sfântul Duh a părintelui Arsenie Boca (text şi audio)

Fotografii inedite: Părintele Arsenie Boca cu ochelari de soare, minunile din jurul acestui GENIU şi… CUGETĂRI

Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, are la Vaideeni, România, o statuie de 3 metri înălțime

 

Mitropolia Ardealului a început procedura privind CANONIZAREA părintelui Arsenie Boca

VIDEO// 26 de ani fără Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, lume multă a venit să-l pomenească

Peste 35.000 credincioși au venit la mormântul „Sfântului Ardealului” – Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop

AZI, 22.15, Radio Moldova-Radio Bucureşti: „Părintele Arsenie Boca, Taina Iubirii”, spectacol în premieră

La ICR Viena a fost lansată cartea „Cărarea Împărăției” de Părintele Arsenie Boca, tradusă în engleză de Ioan Socol

 

Martiri dacoromâni în icoana binecuvântării Sfinţilor Strămoşi Ierarhi Vasile, Grigorie şi Ioan Gură de Aur

DOCument VIDEO// Filmul „Să nu ne răzbunaţi” – mărturii despre crimele ruso-comuniste din Basarabia

„Portretul lui Iuda cel modern” (internaționalist – globalist), schițat de Mitropolitul Bartolomeu Anania

 

 

Sursa material: Adevărul / Ionela Stănilă

Sursa foto: Pagina Arsenie Boca pe Facebook și Adevarul.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter