Ansamblul Liceului „Prometeu”: „Îndemn la Unire”, muzică şi versuri Aurelian Silvestru


„Îndemn la Unire” este un cântec de rară simţire şi trăire patriotică, interpretat de nişte îngeraşi de copii de la Liceul „Prometeu” din Chişinău, care sunt însufleţiţi, an de an, de dirijorul Ansamblului de elevi, Veaceslav Adam.

Este un cântec foarte îndrăgit în R. Moldova şi nu doar de copii/elevi, ci de toată lumea românească de la est de Prut, devenind, între timp, imn al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova, condus de poetul şi publicistul Nicolae Dabija.

 

Scriitorul Aurelian Silvestru la primirea medaliei Dimitrie Cantemir-ASM

Autorul acestui profund mesaj literar-artistic este scriitorul, psihologul, pedagogul Aurelian Silvestru, o personalitate cu har de la Dumnezeu, cunoscută publicului şi în calitate de autor de romane, aforisme cu adevărat memorabile, versuri, muzică/cântece, opere de artă plastică, având chemare şi spre învăţătura teologică.

Toate aceste virtuţi ale profesorului şi colegului Aurelian Silvestru, director al Liceului „Prometeu” din Chişinău, se reflectă în chip fericit în procesul de educaţie a elevilor, acest liceu fiind considerat cel mai bun, mai prestigios din Republica Moldova.

Liceul Prometeu centruNu vom greşi dacă vom spune că această instituţie de învăţământ pregăteşte de mai bine de 20 de ani viitoarea elită intelectulă, economică, politică din R. Moldova, care va înfăptui conştient, cu pricepere şi dragoste Unirea, Reîntregirea Neamului românesc, aşa cum l-a botezat şi binecuvântat Sfântul Apostol Andrei.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

 

Să (re)ascultăm împreună lucrarea muzicală a omului de cultură prin excelenţă, Aurelian Silvestru – „Îndemn la Unire”, un cântec curat, luminos şi frumos ca o primăvară a Redeşteptării Naţionale.

 

În playerul AUDIO, puteţi asculta prima versiune a cântecului Îndemn la Unire, interpretat de talentata domniţă, Tămărica Costriţchi, pe atunci elevă a Liceului „Prometeu” din Chişinău, iar mai jos, urmăriţi o înregistrare VIDEO cu Ansamblul „Prometeu”, realizată la 1 decembrie 2008, în scuarul Operei Naţionale din Chişinău, cu ocazia Zilei Naţionale a românilor de pretutindeni:

 

 

Ansamblul Liceului Prometeu” din Chişinău: Îndemn la Unire, muzică şi versuri de Aurelian Silvestru

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Biblioteca Ovidius / Academia de Ştiinţe a Moldovei / Liceul „Prometeu”

Sursa audio: CD Aurelian Silvestru

Sursa video:  YouTube

 

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Ansamblul Liceului „Prometeu”: „Îndemn la Unire”, muzică şi versuri Aurelian Silvestru […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter