Angel Tîlvăr, ministrul pentru românii de peste hotare s-a întâlnit cu directorii școlilor românești din Transnistria


Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut vineri, 27 martie 2015, o întâlnire cu directorii școlilor românești din Transnistria, în cadrul vizitei oficiale din Republica Moldova.

Oficialul român a subliniat rolul educaţiei, al limbii române şi grafiei latine pentru păstrarea identităţii româneşti. De asemenea, a reconfirmat sprijinul pe care Departamentul pentru Relațíile cu Românii de Pretutindeni îl va acorda în continuare școlilor românești, asigurând interlocutorii că problemele acestora reprezintă o prioritate pe agenda sa, atât ca membru al Guvernului României, cât și ca parlamentar.

Ministrul delegat și-a exprimat respectul și înalta sa apreciere pentru profesorii din școlile romanesti din Transnistria.

Directorii școlilor au confirmat importanţa grafiei latine în procesul de educaţie în limba română şi de păstrare a identităţii româneşti. Au prezentat situația din regiune şi problemele cu care se confruntă.
Totodată, au semnalat nevoia constituirii unui fond de carte în limba română pentru toate disciplinele, dar şi pentru o finanțare corespunzătoare a procesului de învățământ, prin asigurarea unor condiţii bune pentru elevi şi cadre didactice. Au subliniat importanţa menţinerii contactului cu spaţiul cultural şi de învăţământ românesc.

 

Mai jos, informaţii despre alte întrevederi, pe care ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, le-a avut în cadrul vizitei sale oficiale în Republica Moldova – 26-27 martie 2015:

 

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr

Chiril Gaburici: „Experienţa României este importantă pentru parcursul european al Republicii Moldova

Întrevederi ale ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanții autorităților locale din Bălți și din regiunile Drochia, Goldeni și Sângerei

 

DRP-Angel Tilvar-intalnire premier R. Moldova 1

DRP-Angel Tilvar-intalnire presedintele R. Moldova 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: Departamentul pentru Relațíi cu Românii de Pretutindeni

Sursa foto: www.gov.md / www.presedinte.md / www.infoprut.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter