Ambasadorul României a înmânat Svetlanei Stoianov din Comrat Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”


Este singurul dascal din autonomia gagauza cu o distinctie speciala si se mandreste cu asta.

Directorul liceului Mihai Eminescu din Comrat s-a ales cu Ordinul Meritul pentru Invatamant din partea statului roman. Si desi decretul a fost semnat inca in aprilie de Klaus Iohannis, femeia a primit astazi distinctia din mainile Ambasadorului roman la Chisinau, Daniel Ioniţă.

Pentru Svetlana Stoianov, distinctia vine dupa 16 ani in care a condus Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat, liceu in care se vorbeste romaneste.

Desi se afla intr-o zona in care se vorbeste mai mult rusa si gagauza, elevii din acest liceu au indragit romana. Mariana este eleva in clasa a XI-a si a venit sa invete aici acum un an.

 

amb-daniel-ionita-ordin-pt-invatamint-romania-pt-svetlana-stoianov-comrat-radio-chisinau-21-nov-2016

 

Mariana HURCIG, elevă, Liceul teoretic Mihai Eminescu” din Comrat: Am acceptat provocarea sa vin aici, intr-un spatiu unde limba romana nu se vorbeste atat de des. Este un liceu puternic. Am vrut sa caut cunostinte noi, si sa promovez in acelasi timp limba materna.”

De altfel, toti elevii din aceasta institutie se mandresc ca invata in romana. Anume pentru aceste eforturi, Svetlana Stoianov a primit Ordinul „Meritul pentru Invatamant” al Romaniei in grad de comandor.

In aprilie, presedintele roman Klaus Iohannis a decis sa decoreze alti trei profesori din Republica Moldova, toti trei predau la licee din regiunea transnistreana.

  ordin-pt-invatamint-romania-pt-svetlana-stoianov-comrat-radio-chisinau-21-nov-2016

Reportaj PRO TV: Unicul dascal din autonomia gagauza, care s-a ales cu Ordinul Meritul pentru Invatamant din partea statului roman

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Distincţii ale Preşedintelui României profesorilor din Transnistria şi Comrat

Ambasadoarea Iuliana Gorea Costin, Artiştii Vasile Iovu şi Petre Neamţu decoraţi prin decretul Preşedintelui României

19-01-2009. Poetului Grigore Vieru i-a fost conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României”

 

 

Sursa material: PRO TV Chişinău

Sursa foto: Acţiunea 2012 si Radio Chişinău

Sursa video: PRO TV Chişinău

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter