Ambasada R. Moldova la Ottawa şi diaspora au încântat canadienii cu bucatele moldoveneşti


Reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova în Canada şi membrii diasporei noastre au participat la cea de-a doua ediţie a evenimentului de caritate „Embassy Chef Challenge”, eveniment care s-a desfăşurat în capitala canadiană, Ottawa.

Concursul este o inițiativă unică în Canada, lansată de organizația de binefacere IBD Foundation, în cadrul căreia au loc colectări de fonduri pentru tratamentul copiilor cu maladii grave.

În acest an, misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, Filipinelor, Marii Britanii, Tailandei, Trinidad și Tobago, Spaniei și Ungariei au participat la un concurs al bucătarilor, reuşind să impresioneze cu preparate culinare originale după rețete tradiționale peste trei sute de participanți la eveniment, între aceştia – oficialități canadiene, diplomaţi, manageri de top din cadrul corporațiilor internaționale, reprezentanți ai industriei medicale.

Ambasada Republicii Moldova a fost reprezentată în calitate de bucătar principal de către Nata Albot, autoarea cărții de bucate „Eat Like Moldovans”.

Deliciul publicului l-au făcut rețetele Natei Albot, prin care a îmbinat propria creativitate cu elemente din bucătăria tradițională moldovenească.

Fondurile de 100 de mii de dolari acumulate la ediția din acest an a evenimentului de caritate „Embassy Chef Challenge” vor fi folosite pentru dotarea cu utilaj de ultimă generație a celui mai mare spital public pentru copii din Ottawa – Children’s Hospital of Eastern Ontario.

 

Mai multe detalii despre concurs, dar şi o bogată ilustrare foto, puteţi urmări aici:

AM GĂTIT CA PENTRU O NUNTĂ SAU CUM SĂ ADUNI 100 DE MII PENTRU BINEFACERE

 

Moldovenii din Canada-concurs culinarie 2 cu dna Ambasadoare

Primul rând: Ambasadoarea Ala Beleavschi între Nata Albot şi Steliana Capalb. Rândul de sus: Administratorul Ambasadei Moldovei în Canada, Veaceslav Zubcu, îmbrăţişând două doamne sufletiste: Valeria Dumbravă-Triboi, preşedinta Asociaţiei Moldovenilor din Ottawa-Gatineau, şi Cristina Dumbravă

 

 

Sursa material: Ştiri TRM

Sursa foto: blog Nata Albot

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter