„Albinuţa” lui Grigore Vieru a ajuns şi la copiii moldovenilor născuţi în Portugalia


Despre aceasta ne-a anunţat cu mare bucurie dna Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei Imigranţilor Moldoveni MIORIŢA din or. Barreiro, Portugalia, precizând că lotul de carte a fost dăruit de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) al Guvernului Republicii Moldova.

Copiii membrilor organizaţiei, unii născuţi în Portugalia, au primit Albinuţa, „cartea de căpătâi pentru mai multe generaţii”, chiar în ziua naşterii autorului acesui abecedar, pe 14 februarie 2016, când poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 81 de ani.

Tot în această Duminică Mare a sufletului românesc, puişorii de daci din Portugalia au mai primit un dar fără seamăn: un mănunchi de poezii în lectura autorului, unii dintre copii auzind pentru prima oară vocea blândă a lui Grigore Vieru.

În semn de recunoştinţă, albinuţele, au pregătit, la rândul lor, Lecţia deschisă Floarea din lumină, dedicată marelui poet al Neamului, Grigore Vieru, care „a apărut pe lume ca o binecuvântare, ca o Floare din lumină pentru poporul nostru”.

„În această duminică, am aşezat mese cu flori şi candele, lumânări, am aşternut lăicere ţesute de bunica, ne-am îmbracat în alb şi negru, am pus panglici tricolore în piept şi ne-am aşezat grămăjoară în jurul portretului Omului Duminicii, Grigore Vieru”, – ne-a mărtursit dna Rodica Gherasim.

Copiii Clubului Literar-dramatic „Moştenitorii”, din cadrul Asociaţiei MIORIŢA, dar şi părinţii lor, au susţinut un recital de poezie şi cântece pe versurile poetului, surpriza serii fiind Cântecul lui Oache şi Maria, Mirabela, scrise la Bucureşti de Eugen Doga şi Grigore Vieru, cântate pe mai multe voci.

Membrii Clubului au cântat, totodată, Cântecul Albinuţei, pe care l-au dedicat colaboratorilor BRD din Chişinău, de la care au primit abecedarul Albinuţa.

 

Grigore Vieru cinstit in Portugalia-Asociatia Miorita-copiii cu flori-500px

Grigore Vieru cinstit in Portugalia-Asociatia Miorita-plan general-500px

 

 

 

 

 

 

Grigore Vieru cinstit in Portugalia-Asociatia Miorita-fetita recita-500px

Grigore Vieru cinstit in Portugalia-Asociatia Miorita-baiat recita-500px

 

 

 

 

 

 

Grigore Vieru cinstit in Portugalia-Asociatia Miorita-copiii canta-500px

Grigore Vieru cinstit in Portugalia-Asociatia Miorita-grup copii-500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: FlacăraTV

Sursa foto: Asociaţiei MIORIŢA, Portugalia

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] „Albinuţa” lui Grigore Vieru a ajuns şi la copiii moldovenilor născuţi în Portugalia […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter