Ai noştri în Portugalia! Ouă încondeiate, cozonaci, cântece pascale, defilarea portului popular în Lisabona //FOTO


În sâmbăta Paştelor Blajinilor, la Lisabona, în piaţa Martim Moniz din centrul capitalei portugheze, a avut loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate.

Ca şi la ediţia din anul 2014, invitata specială a Festivalului a fost meşteriţa populară Angela Don din satul Lalova, raionul Rezina.

Angela Don a condus un atelier de încondeiere a ouălor, la care au avut posibilitatea să-şi testeze abilităţile artistice atât locuitori ai capitalei Portugaliei, cât şi turişti străini.

În cadrul serbării au mai fost organizate o defilare a portului popular, un concert de cântece pascale, fiind prezentate, totodată, produse de patiserie tradiţionale, preparate de gospodinele din cadrul asociaţiilor „Mioriţa” din Barreiro, „Busuioc” din Setubal şi Liga Femeilor Moldova din Almada.

De notat că la defilarea portului popular Naţional au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor culturale româneşti „Bucovina” şi „Doina”.

La Festivalul Ouălor Încondeiate au fost prezenţi Valeriu Turea, Ambasadorul Republicii Moldova, Vasile Popovici, Ambasadorul României şi Daniel Nicolescu, Directorul Institutului Cultural Român din Lisabona.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori”, cu sprijinul Biroului Relaţii cu Diaspora, Ministerului Culturii al Republicii Moldova şi Mercado de Fusão.

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-2

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-3

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-4

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-12

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-5

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-7

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-8

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-9

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-10

 

Festivalul Oualor Incondeiate-Lisabona-Portugalia-11

 

 

 

Sursa material: Ambasada R. Moldova / FlacăraTV

Sursa foto: vezi toată Galeria pe www.portugalia.mfa.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter